ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΚΚΕ:"Δραγάτης" της Energean Oil η Δημοτική Αρχή Ζίτσας


 ΔΡΑΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ENERGEAN OIL Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΖΙΤΣΑΣ

Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή Ζίτσας για την προκλητική απόφαση, να καλέσει κλούβες ΜΑΤ ενάντια στον εργατόκοσμο του Δήμου. Ο κόσμος αυτός είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Ζίτσας του ΚΚΕ, για συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αποφάσιζε την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εξόρυξη υδρογονοανθράκων στα Κούραντα. Ο λαός της Ζίτσας θα τους “κόψει” το βήχα , αν τολμήσουν να το επαναλάβουν. 

Η Δημοτική Αρχή που το προηγούμενο διάστημα έχει απολύσει καθαρίστριες από τα σχολεία της περιοχής, έχει αφήσει τα παιδιά μας χωρίς παιδικούς σταθμούς κ.α., τώρα παίζει με επιτυχία τον καλύτερο dealer της πολυεθνικής. Διαφημίζει από μέρες  τα «οφέλη» της εξόρυξης, επιδιώκοντας να βάλει την υπογραφή της στο ξεπούλημα ενός σημαντικού φυσικού πόρου, απ’ τη γη της Ζίτσας. Μάλιστα, ο Δήμαρχος, πριν λίγο καιρό, φωτογραφίζονταν και διαφήμιζε τις «αγαθοεργίες» της πολυεθνικής στο ΚΥ Βουτσαρά!  Με αυτό το σκεπτικό είχε στείλει και μια εισήγηση «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα της πολυεθνικής που κατέληγε να ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να υπερψηφίσει την επένδυση.

Γι’ αυτό τους έπιασε η “πρεμούρα” που έφτασε να καλέσει την κρατική καταστολή σε βάρος του λαού, ώστε να ψηφίσει ανενόχλητα την απόφαση στα μέτρα της πολυεθνικής. 

Τελικά το θέμα αναβλήθηκε. Ωστόσο είμαστε σίγουροι ότι δεν θα σταματήσει εδώ!

Καλούμε το λαό να είσαι σε ετοιμότητα! Να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στην επένδυση της Energean, ενάντια στην παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Να αγωνιστεί για ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, που να διασφαλίζει τις λαϊκές ανάγκες με μειωμένη τιμή.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]