Μεγαλειώδης η απεργιακή διαδήλωση των φοιτητών στα Γιάννενα [βίντεο]

 


ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ! 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΣΙΤΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Οργανώνουμε τον αγώνα μας πανελλαδικά

ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ – ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!

Έξω οι ιδιώτες από τα πανεπιστήμια, υγεία, μεταφορές, ενέργεια

Καμία θυσία στον βωμό του κέρδους και των ιδιωτικοποιήσεων



Θλίψη και οργή προκαλεί η τραγωδία στα Τέμπη. Δεν υπάρχει κανένα δυστύχημα, παρά μόνο ένα πολύνεκρο ΕΓΚΛΗΜΑ με θύματα δεκάδες συνανθρώπους μας, η πλειοψηφία των οποίων είναι συμφοιτητές μας. Όσο κι αν τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ προσπαθούν εξαρχής να κρύψουν την πραγματικότητα, παπαγαλίζοντας την κυβερνητική γραμμή για «ανθρώπινο λάθος», «χρόνιες παθογένειες» κ.λπ., η αλήθεια δεν κρύβεται. Η παραίτηση Καραμανλή, ρεσιτάλ υποκρισίας, δεν ξεπλένει τις ευθύνες ούτε του ίδιου ούτε της κυβέρνησης και του «επιτελικού κράτους» της. Αυτό το έγκλημα οφείλεται στην εφαρμογή των μνημονίων, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων. Ένα έγκλημα για το οποίο κανένας Σταθμάρχης ή Μηχανοδηγός δεν είναι ένοχοι, ΕΝΟΧΟΙ είναι οι μνημονιακές κυβερνήσεις που ιδιωτικοποίησαν ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και η εταιρία που έβλεπε την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου ως… περιττό κόστος!


Δεν είναι το πρώτο αλλά το πιο πρόσφατο και αποτρόπαιο έγκλημα στο βωμό του κέρδους των ιδιωτών με τις πλάτες των κυβερνήσεων. Τέτοια εγκλήματα εκδηλώνονται καθημερινά: εργατικές δολοφονίες λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας, αρπαγή λαϊκών κατοικιών από τα κοράκια των funds, έκρηξη των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας του Χρηματιστήριου Ενέργειας, ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών βασικών προϊόντων για να κερδοσκοπήσουν οι εταιρείες σε βάρος μας. Αυτή η βίαιη επίθεση γίνεται για να πληρώσουμε εμείς, οι «από κάτω» την βαθιά κρίση και χρεωκοπία του ελληνικού καπιταλισμού, αντί για τους πραγματικά υπεύθυνους, την οικονομική και πολιτική ελίτ.


ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ-ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Παράλληλα, ενώ σοκαρισμένοι βλέπουμε τις καταστροφικές επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων, το τελευταίο διάστημα επιχειρείται με τις πλάτες της κυβέρνησης μια πολιορκία του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου από τους αετονύχηδες ιδιώτες. 

Ξεπουλάνε εστίες και λέσχες με σκοπό να μετατρέψουν τις δομές της Φοιτητικής Μέριμνας σε μαγαζάκια που θα επιβάλλουν πανάκριβα ενοίκια και αντίτιμα στους φοιτητές και τη δημόσια περιουσία του πανεπιστημίου μέσα από τις Εταιρίες Αξιοποίησης. Ταυτόχρονα τους χαρίζουν εκατομμύρια για όλα αυτά, την ίδια στιγμή που διαλύουν τα πανεπιστήμια.

Επιβάλλουν δίδακτρα στα μεταπτυχιακά για να πετύχουν ακόμα μεγαλύτερη μείωση κοινωνικών δαπανών για την εκπαίδευση και να οξύνουν τον ταξικό αποκλεισμό από την μόρφωση των νεών.

Καταργούν την παιδαγωγική επάρκεια και μια σειρά ακόμα επαγγελματικών δικαιωμάτων (βλ. Καλλιτέχνες) από το πτυχίο. Μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, χωρίς δικαιώματα στην αγορά εργασίας, εύκολη βορά για τους εργοδότες. 


ΩΣ ΕΔΩ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!

ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 8/3 ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

Να μην πληρώσουμε με άλλο αίμα τα αρπακτικά της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και του «επιτελικού κράτους», τη λογική του κέρδους. Δεν πάει άλλο με τα μνημόνια, την ιδιωτικοποίηση υποδομών, ρεύματος, παιδείας, υγείας, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, την ακρίβεια. Η οργή για την κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ένα προεκλογικό παιχνίδι, να ξεθυμάνει σε διάσπαρτες κινητοποιήσεις. Ούτε στην «υπεύθυνη» απάτη π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ / Τσίπρα – που αφού ολοκλήρωσε το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, φωνάζει τώρα για διαλεύκανση μέσα από τους ίδιους, σάπιους κρατικούς μνημονιακούς θεσμούς και αρχές. Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε ξεσηκωμό. Να πιέσουμε για την κήρυξη Γενικής Απεργίας.

Να γίνουν καταλήψεις στις σχολές και τα σχολεία, πορείες σε πλατείες και γειτονιές. Να δώσουμε συνέχεια και να συντονίσουμε τον αγώνα μας μέσα από τις γενικές συνελεύσεις και τα συντονιστικά των γενικών συνελεύσεων. Μέσα από την αυτοοργάνωση των αγώνων μας (π.χ. επιτροπές) και την μαζική συμμετοχή των φοιτητών να βάλουμε τις βάσεις για έναν γενικό ξεσηκωμό και έναν αγώνα διαρκείας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές.

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει! Οι πολύ μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών και ιδίως οι χθεσινές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις μας δείχνουν τον δρόμο και πρέπει να πάμε τον αγώνα μας ένα βήμα παρά πέρα. Με πρώτο κόμβο μπροστά μας την Μέρα της Γυναίκας –μέρα αγώνα– να πιέσουμε για να μετατραπεί σε Γενική Απεργία η στάση εργασίας των εργαζομένων. Με κατάληψη της σχολής να κατεβούμε μαζικά στον δρόμο στις 8/3 σε σύνδεση με εργαζόμενους και μαθητές. Για να διώξουμε τη δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη με αγώνες στον δρόμο, ώστε να κάνουμε τη ζωή δύσκολη και σε όποια επόμενη κυβέρνηση.


ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Κάτω τα χέρια από την φοιτητική μέριμνα. Έξω τα ΣΔΙΤ. Κάτω ο νέος Νόμος Πλαίσιο – Κατάργηση όλων των αντι-εκπαιδευτικών νόμων. Κανένας νέος εκτός εκπαίδευσης. Κατάργηση ΕΒΕ, Τράπεζας Θεμάτων, Διαγραφών – Καμία Αξιολόγηση ποτέ και πουθενά.

Άμεση αξιοποίηση των άδειων δωματίων – Συντήρηση κτιρίων και εξοπλισμού – Πυρασφάλεια και αντισεισμικά μέτρα προστασίας – Πρόσληψη προσωπικού στην Φοιτητική Μέριμνα

Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (εταιρίας και πολιτικής εξουσίας) – Αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων

Άμεση Εθνικοποίηση των Σιδηροδρόμων – Σταμάτημα των Ιδιωτικοποιήσεων – Δημόσιες Δωρεάν Συγκοινωνίες, Ρεύμα, Νερό, Στέγη, Υγεία, Παιδεία για όλους.

Να αφοπλιστούν ΤΩΡΑ οι δολοφονικές ομάδες καταστολής ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΡΑΣΗ-ΔΕΛΤΑ. Λεφτά για τις ανάγκες μας, όχι για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς.

ΚΑΛΟΥΜΕ :

- ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ 14 – 15/3 ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΛΛΕΙΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ 14/3 

- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΜΕΡΑΣ ΔΡΑΣΗΣ 16/3, 13:00 


- Διαδηλώνουμε όλοι μαζί για να ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ τις ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ μνημονίων-διοτικοποιήσεων

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]