ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ!

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-LIVE Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ -ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!


Πυροσβεστική:Δεν βρέθηκαν φιάλες υγραερίου στο χώρο του δυστυχήματος στα Τέμπη -36 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί

 


Με αφορμή πρόσφατες αναφορές σε ΜΜΕ περί ανεύρεσης δύο (2) φιαλών υγραερίου, στο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, στα Τέμπη, το Πυροσβεστικό Σώμα διευκρινίζει:


Κατά την διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό ατόμων στους χώρους των βαγονιών αλλά και στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου.

Συνεπώς, οι σχετικές με το θέμα δημοσιογραφικές αναφορές, οι οποίες μάλιστα αποδόθηκαν σε Εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Συνέχεια της έκτακτης ενημέρωσης, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με πυρκαγιά, στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών πραγματοποίησαν σήμερα, 03 Μαρτίου 2023, στις 12:20, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης και η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β' Κωνσταντία Δημογλίδου, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.


 


Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:


«Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.


Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, συνεχίζεται.


Τα γερανοφόρα οχήματα έχουν μετακινήσει τα δύο βαγόνια, τόσο το πρώτο επιβατικό της δεύτερης  θέσης, όσο και το βαγόνι – εστιατόριο διευκολύνοντας την επιχείρηση έρευνας.


Ταυτόχρονα, οι πυροσβέστες, από εχθές το απόγευμα, πραγματοποιούν σάρωση, τόσο στις άμορφες μάζες των βαγονιών, όσο και στο έδαφος.


Σκοπός μας είναι, αφενός ο πιθανός εντοπισμός αγνοούμενων, και αφετέρου, η πιθανή συλλογή, ακόμη και μικρών δειγμάτων βιολογικού υλικού, που θα αξιοποιηθούν στη διαδικασία της βιολογικής ταυτοποίησης.


Εκτιμάται ότι, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας.


Δίνω το λόγο στην εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.


 


Ο αριθμός των νεκρών είναι 57.


Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος από κάποιους να προσθέτουν αυτούς που είχαν δηλωθεί από τους συγγενείς ως αγνοούμενοι αμέσως μετά το δυστύχημα με τον αριθμό των νεκρών που έχουν ανασυρθεί.


Όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς.


Για νοσηλεία παραμένουν 38 επιβάτες, 31 σε απλές κλίνες και 7 σε ΜΕΘ.


Η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τη μέθοδο DNA διεξάγεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.


Μέχρι στιγμής από τα δείγματα που έχει λάβει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν ταυτοποιηθεί 36 νεκροί.


Από τον Επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ και τους ειδικούς ψυχολόγους της Αστυνομίας έχουν ενημερωθεί ήδη 11 οικογένειες και η επώδυνη αυτή διαδικασία συνεχίζεται.


Στα εργαστήρια η διαδικασία ταυτοποίησης διεξάγεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και έχει διακοπεί οποιαδήποτε άλλη εργασία προκειμένου να διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία της ταυτοποίησης το ταχύτερο δυνατόν.


Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]