«Πώς και γιατί έκλεψα την Εθνική Πινακοθήκη» (VIDEO)


 Ευθύνεται για την κλοπή του αιώνα η οποία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου του 2012 στην Εθνική Πινακοθήκη με την υπόθεση να παίρνει διεθνείς διαστάσεις. Τότε όλοι είχαν μείνει άφωνοι όταν έγινε γνωστό πως τρία έργα τέχνης, το «Γυναικείο Κεφάλι» του Πάμπλο Πικάσο, ο «Ανεμόμυλος Στάμμερ» του Ολλανδού ζωγράφου Πιετ Μοντριάν και ένα έργο σε χαρτί του Ιταλού Γκουλιέλμο Κάτσια (Μονκάλβο) είχαν κάνει φτερά. Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν τεράστια αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα ήταν τόσο εύκολο να αφαιρέσει κάποιος πίνακες από έναν χώρο, ο οποίος υποτίθεται πως ήταν πολύ καλά φυλασσόμενος.


Κι όμως ο Γιώργος Σαρματζόπουλος ήταν αυτός που το έκανε και με τέτοιο τρόπο που δικαίως χαρακτηρίστηκε «φαντομάς». Δέχτηκε να μιλήσει στη «Ζούγκλα» και να μοιραστεί με τους θεατές του Youtube αλλά και τους αναγνώστες την περιπέτειά του αλλά και το άγνωστο παρασκήνιο, μέχρι να ομολογήσει και να επιστρέψει τους πίνακες πίσω.


Περιγράφει μεταξύ άλλων με λεπτομέρεια τι ήταν εκείνο που τον ώθησε στο να ρισκάρει αλλά και πώς οργάνωσε μια επιχείρηση την οποία θα ήθελαν να κάνουν ταινία πολλοί σκηνοθέτες του Hollywood. Μπροστά στον φακό θυμάται τα πάντα μέχρι τη σύλληψή του το 2021, - δηλαδή εννέα χρόνια μετά -  η οποία όπως αποκαλύπτει έγινε κατόπιν ενός «εκβιασμού» και μιας πληροφορίας που ήρθε από το εξωτερικό. Στην κάμερα μιλά και ο συνήγορος υπεράσπισής του, ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου ο οποίος έδωσε τη δική του μάχη στην όλη υπόθεση.


Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Κάμερα: Γιώργος Δαγαλάκης

Παραγωγή: Zougla.gr webTV 2023 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]