Σπαστά ωράρια και εργοδοτική αυθαιρεσία στα Praktiker Ιωαννίνων!



  

  Το τελευταίο διάστημα, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων  γίνεται δέκτης απανωτών καταγγελιών από εργαζόμενους στα Praktiker Ιωαννίνων. Η εργοδοσία της συγκεκριμένης αλυσίδας, στην  προσπάθειά της να επιβάλει με κάθε κόστος νέες ευέλικτες σχέσεις εργασίας και έχοντας στο οπλοστάσιό της όλη την αντεργατική νομοθεσία των Βρούτση/Αχτσιόγλου/Χατζηδάκη, επιχειρεί να οδηγήσει στην έξοδο όποιον εργαζόμενο της έχει ακόμα κάποια κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα.


Μετά από τις απολύσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, η εργοδοσία των PRAKTIKER 

δείχνει και στα Ιωάννινα τα δόντια της! 

  

  Οι συνάδελφοι μας στα PRAKTIKER λένε ότι δεν πάει άλλο! Η εργοδοσία με αμείωτους ρυθμούς προσπαθεί να επιβάλει συνθήκες γαλέρας! 

  Δεν φτάνουν οι μισθοί πείνας, η δουλειά τις Κυριακές, η εντατικοποίηση λόγω έλλειψης προσωπικού, η ανάθεση 2-3 πόστων ανά βάρδια, η απαίτηση από εργαζόμενους να αναλαμβάνουν ευθύνες ταμείου με POS ενώ είναι πωλητές, τώρα θέλουν να επιβάλουν και τα σπαστά ωράρια!

  Για να το πετύχει αυτό, με αυταρχική και προσβλητική συμπεριφορά, η διεύθυνση του καταστήματος στα Ιωάννινα, προσπαθεί να «ξεφορτωθεί» όσους δεν δέχονται να αλλάξουν τις συμβάσεις και τους όρους εργασίας τους. Ήδη 10 συνάδελφοι έχουν παραιτηθεί μέσα στον τελευταίο χρόνο, μην αντέχοντας την εντατικοποίηση και την εργοδοτική αυθαιρεσία, αρνούμενοι να δουλέψουν με ωράρια σε «δόσεις». 


Για να παραδειγματίσει δε η διεύθυνση και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, 

στοχοποιεί τον συνάδελφο, πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματίου, 

λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

   

  Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

  Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να σκύψουμε το κεφάλι! Δεν θα δεχθούμε ούτε απειλές, ούτε τρομοκρατία, ούτε αλλαγές στις συμβάσεις και στους όρους εργασίας μας. Η εργοδοσία, έχοντας για εργαλείο της όλους τους αντεργατικούς νόμους των προηγουμένων ετών, με αποκορύφωμα το  νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη, που σε μεγάλο βαθμό από κοινού ψήφισαν ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ, στόχο έχει να γίνουμε ακόμα πιο φτηνοί, ακόμα πιο ευέλικτοι! Να μην έχουμε ζωή και χρόνο για εμάς, τα παιδιά και τους δικούς μας, ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση, δραστηριότητες και ψυχαγωγία, να μην ζούμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Μας θέλουν φτηνούς, ευέλικτους και στην διάθεση των εργοδοτών για ξεζούμισμα, όταν και όποτε αυτοί θέλουν. 


Δεν θα τους περάσει!


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]