ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Γιάννενα- σύσκεψη γυναικών Η ψήφος στο ΚΚΕ, όπλο των γυναικών στη μάχη για την επιβίωση




Σήμερα το συλλαλητήριο της Κ.Ο. ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας

«Από της εκλογές δεν θα αλλάξουν τα πάντα, αλλά μπορεί να συμβάλουν κάτι να αρχίσει να αλλάζει με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ» τόνισε στην παρέμβασή της η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου υποψήφια βουλευτής επικρατείας του ΚΚΕ στη σύσκεψη γυναικών που διοργάνωσε η κομματική οργάνωση Ιωαννίνων την περασμένη Τετάρτη το βράδυ σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης. 




Σε ένα ζεστό χώρο, ασφυκτικά γεμάτο, με έντονο άρωμα γυναίκας και νεολαίας, η Κ.Ο. Ιωαννίνων φώτισε πως οι γυναίκες του λαού επιλέγοντας και στις εκλογές να δυναμώσουν το ΚΚΕ θα βρουν μπροστά τους την ψήφο τους την επόμενη μέρα, στη μάχη για την επιβίωση. Την εκδήλωση άνοιξε η Όλυ Τσουμάνη, δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής στο νομό ενώ ανάμεσα στα αλλά κάλεσε σε μαζική παρουσία στο συλλαλητήριο της Κ.Ο. 6 μ.μ. στον Πλάτανο στην Αβέρωφ ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης και μίλησαν οι υποψήφιες με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ Χριστίνα Τουλκιαρίδου και Ανθή Λύγδα.


Στην εισηγητική της παρέμβαση η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου τόνισε ότι οι εργαζόμενες γυναίκες επιλέγοντας να δυναμώσουν το ΚΚΕ, ενισχύουν τους κομμουνιστές που παλεύουν μαζί τους «να μη χαθεί κανένα μεροκάματο, να μη γίνει μία απόλυση, να σπάσει η τρομοκρατία στο χώρο δουλειάς, για να σταματήσουν να δουλεύουν σπαστά ωράρια και βάρδιες, να πάψουν να είναι πρωταθλήτριες στη μερική απασχόληση για τις ελαστικές μορφές εργασίας» επεσήμανε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «θα βρουν τους κομμουνιστές δίπλα τους οι γυναίκες που αναζητούν εναγωνίως που θα αφήσουν τα παιδιά τους σε μία θέση στον παιδικό σταθμό, θα τους βρουν δίπλα τους καθημερινά, σε κάθε αγώνα».

Παράλληλα τόνισε ότι ένα πιο δυνατό ΚΚΕ θα το βρει μπροστά της η οποία αντιλαϊκή κυβέρνηση σχηματιστεί, υποστηρίζοντας ότι αυτή πρέπει να νιώθει αδύναμη να περάσει αντιλαϊκά μέτρα ή να δυσκολευτεί να εφαρμόσει οποιεσδήποτε αντεργατικές διατάξεις που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα και «από εμάς εξαρτάται να μείνουν στα χαρτιά».

Προς απόδειξη του αντιλαϊκού χαρακτήρα των αστικών κυβερνήσεων αναφέρθηκε στις εργαζόμενες στα σούπερ μάρκετ που δούλεψαν νύχτα-μέρα την περίοδο της πανδημίας. «Τι κέρδισαν αυτές τις γυναίκες γιατί οι εισπράξεις των σούπερ μάρκετ ήταν εκατομμύρια. Τι κέρδισαν πέρα από κούραση, από λιγότερο χρόνο για τα παιδιά τους. Τους αυξήθηκε ο μισθός, πήρανε τίποτα παραπάνω; Όχι βέβαια και εδώ μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό που λέει η κυβέρνηση της ΝΔ ότι διαχειρίστηκε όσο μπορούσε καλύτερα τις κρίσεις, την Πανδημία, τον πόλεμο, την ακρίβεια, αλλά όλα αυτά τα διαχειρίστηκε με κριτήριο πώς θα σωθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου».


Σταθερότητα για μας είναι να ζούμε με δικαιώματα

Στο επιχείρημα της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη οι εκλογές να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στη χώρα η Χριστίνα Παναγιωτακόπουλου υποστήριξε ότι αυτή αφορά την σταθερότητα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και όχι την ζωή των γυναικών.

«Σταθερότητα για τις γυναίκες σημαίνει να έχουμε μία σταθερή δουλειά, ένα καλό μισθό να τα βγάλουμε πέρα, να μην πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ τα παιδιά μας να μορφωθούν και να καρδιοχτυπούμε αν το παιδί μας θα περάσει φοιτητής σε άλλη πόλη και να του πούμε να πάει, να μην φοβόμαστε να αρρωστήσει οικογένειά μας» σχολίασε χαρακτηριστικά για να καταλήξει ότι «σταθερότητα για εμάς είναι να ζούμε με δικαιώματα».

Επεσήμανε ότι το μήνυμα του ΚΚΕ προς το λαό είναι ότι αυτή την καλύτερη ζωή μπορεί να την κάνει πράξη, αφού η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες ο λαός και τα παιδιά του να ζουν καλύτερα και να απολαμβάνουν τα σύγχρονα δικαιώματα. Υπενθύμισε ότι η σύγχρονη Ελλάδα έχει έμπειρη εργατική τάξη, καλούς επιστήμονες, μεγάλα εργοστάσια που αν περάσουν στα χέρια του λαού με όπλο τη δική τους εξουσία, «μπορούν να γίνουν θαύματα να ζήσουμε πολύ καλύτερα και όχι σε συνθήκες προηγούμενων γενιών» κατέληξε.

Στις εκλογές να ψηφίσουμε αυτούς που εμπιστευτήκαμε στο σωματείο, στο σύλλογο, στην καθημερινότητά μας

Στο ερώτημα τι να κάνουν οι γυναίκες σε αυτές τις εκλογές, η Χριστίνα Παναγιωτακόπουλου απάντησε «να κοιτάξουν δίπλα τους, όχι πάνω» πώς θα φτιαχτεί η επόμενη κυβέρνηση περιμένοντας από κάποιους να τους σώσει.   «Ότι άλλαξε έγινε γιατί κοιτάξαμε δίπλα μας, το συνάδελφο, πιαστήκαμε χέρι-χέρι στην απεργία, μαζί αντιμετωπίσαμε την εργοδοτική τρομοκρατία και την επίθεση της» τονίζοντας ότι έτσι γεννήθηκε το σύνθημα «ο λαός σώζει το λαό».


«Σε όσους ακόμη το σκέφτονται, λέμε μήπως αυτή τη φορά εμπιστευτείτε αυτούς που εμπιστευτήκατε στο σωματείο σας, στο σύλλογο, στην καθημερινότητά σας; Με αυτό το κριτήριο πρέπει να φτάσουμε στην κάλπη, να εμπιστευτούμε τους κομμουνιστές, γιατί πέρα από την ψήφο θα τους βρείτε μπροστά σας στον καθημερινό σας αγώνα για την επιβίωση» υπογράμμισε.

Σε ερώτηση αυτοαπασχολούμενης γυναίκας ποια είναι η θέση του ΚΚΕ για το ζήτημα της κακοποίησης γυναικών η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου υποστήριξε ότι χρειάζεται να δυναμώσει η συλλογική οργάνωση του λαϊκού κινήματος προκειμένου να έρθουν στην επιφάνεια διεκδίκησης που έχουν να κάνουν με τη ζωή αυτών των γυναικών. Αναρωτήθηκε ποια είναι η κρατική μέριμνα προκειμένου να βρει στήριξη ακόμη και να φύγει μία γυναίκα από μία κακοποιητική σχέση, από ένα γάμο, να σταθεί στα πόδια της, για να μπορέσει να απαλλαγεί από μία τέτοια συμπεριφορά, για να διαπιστώσει ότι στους δήμους είναι ανύπαρκτες τέτοιες δομές. Στο σημείο αυτό ανέδειξε ότι η σταθερή δουλειά με δικαιώματα, η ύπαρξη κρατικής μέριμνας για τη γυναίκα και το παιδί, είναι παράγοντες που θα συνέβαλαν στην στήριξη της ζωής αυτών των γυναικών, ώστε να απεμπλακούν από κακοποιητικές συμπεριφορές, για να σχολιάσει ότι τέτοια φαινόμενα αναπαράγονται από μία κοινωνία που στηρίζεται στην εκμετάλλευση άνθρωπου από άνθρωπο.

Κριτήριο ψήφου, η υγεία του λαού

Η Χριστίνα Τουλκιαρίδου συμβασιούχος μαία και υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Ιωαννίνων, αναφέρθηκε στα ζητήματα της υγείας και στη γύμνια του δημόσιου συστήματος, φέρνοντας παραδείγματα πόσες χιλιάδες γυναίκες αποκλείστηκαν από την πρόσβαση στα ανύπαρκτα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία της πόλης στην περίοδο της πανδημίας λόγω και της υποστελέχωσης από υγειονομικό προσωπικό. Αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του αγώνα των υγειονομικών μπροστά στην πανυγειονομική απεργία στις 22/2 λέγοντας ότι είναι υπόθεση όλων να μπει φρένο στην υποβάθμιση, αποκαλύπτοντας παράλληλα σχεδιασμούς για συρρίκνωση του νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Τέλος κάλεσε τις παρευρισκόμενες να μπουν στη μάχη να δυναμώσει η φωνή του ΚΚΕ υπενθυμίζοντας ότι «οι κομμουνιστές στα Γιάννενα πρωτοστατούν να δικαιωθούν οι εργαζόμενες γυναίκες του Market In στο αίτημά τους να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να γυρίσουν πίσω στη δουλειά, να ματαιωθεί ο πλειστηριασμός κατοικίας συνταξιούχων στην Ανατολή, πέτυχαν την ανάκληση της απόλυσης στην Πίνδο εργάτη που μπήκε μπροστά για μέτρα προστασίας της υγείας των εργατών από την Πανδημία. Όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε μάχες για να αντέξει ένας κόσμος και θέλουμε αυτήν την αναγνώριση να την εκφράσει και στην κάλπη, να συνεχίσουμε να δίνουμε το παράδειγμα ότι εδώ κάτι μπορεί να γίνει, δεν είναι όλα μαύρα και άραχνα» κατέληξε.


Αυτοί που ψήφισαν να βγει η λαϊκή κατοικία στο σφυρί, να μην μπορούν να σταθούν στην πόλη μας

Η Λίγδα Ανθή ξενοδοχοϋπάλληλος και υποψήφια του ΚΚΕ με αφορμή τον πλειστηριασμό του σπιτιού συνταξιούχου στην Ανατολή σχολίασε ότι υπάρχει εργατόκοσμος που δεν αισθάνεται άνετα να βγει και να πει ότι είναι με το «πιστόλι στον κρόταφο» και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να βρίσκονται «κοντά στους συναδέλφους, στη γειτονιά, να τους δώσουμε αποκούμπι, να στηριχτούν στο Εργατικό Κέντρο». Για την υποκριτική στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα στο ζήτημα των πλειστηριασμών, τόνισε ότι πρέπει να αποκαλυφθεί ο ρόλος και τα ψέματα τους, υπενθυμίζοντας τους 25.000 πλειστηριασμούς επί κυβερνήσεις τους, αλλά και τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα συνεχίσουν να γίνονται και το επόμενο διάστημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]