Τραγικός απολογισμός ... Ξεπέρασαν τις 3.000 οι νεκροί από τον σεισμό στα σύνορα Τουρκίας Συρίας

 


Τραγικός είναι ο απολογισμός του φονικού σεισμού   καθώς  τα θύματα  σε Τουρκία και Συρία   ξεπέρασαν τις 3.000  (1.762 νεκροί στην Τουρκία και περισσότεροι από 1.293 στη Συρία)Οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 13.000  ενώ πάνω από 5.000  κτήρια έχουν καταστραφεί .

Μετά τη δόνηση των 7,8 Ρίχτερ  ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί των 7,7, 6,7  και  6 Ρίχτερ. 


Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις και στις δύο πολιτείες για τη διάσωση ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια μετά την κατάρρευση κτιρίων.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ τα ξημερώματα ως τη μεγαλύτερη καταστροφή από τον σεισμό του 1939 στο Ερζιντζάν.



Ερντογάν:  Σήμερα το πρωί στις 04:17 συγκλονιστήκαμε από τη μεγαλύτερη καταστροφή από τον σεισμό του 1939 στο Ερζιντζάν. Στην περιοχή που επλήγη από τον σεισμό έχουν κινητοποιηθεί κρατικοί φορείς με όλες τις υπηρεσίες. . Συνεχίζονται οι δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης των πολιτών μας που έμειναν κάτω από τα ερείπια στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό. Περισσότεροι από 900 διασώστες αναζητούν αυτή τη στιγμή τους αγνοούμενους μετά τον σεισμό  με τον αριθμό των διασωστών   να αυξάνεται συνεχώς. . Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία."






[πληροφορίες -φωτό Top Channel]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]