ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πάνω από 21.000 οι νεκροί στην Τουρκία -.Οι έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή


 -Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για το ζευγάρι   των Ελλήνων 


Συνεχίζονται  οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων  και εθελοντών για  ανέρευση  επιζώντων στα συντρίμμια στην  Τουρκία και τη Συρία παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει το  κρίσιμο  "παράθυρο" των 72   πρώτων ωρών .Οι έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή .

Σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς από τον ισχυρό σεισμό έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότερoι από 21.600  άνθρωποι ..Συγκεκριμένα οι νεκροί στην Τουρκία ανέρχονται σε 18.342  και στη Συρία σε 3.377.

Στην εκτίμηση ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 50.000  προχώρησε μέσω του ΣΚΑΙ ο καθηγητής   Γεωολογίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας  που βρίσκεται στην περιοχή .

Ανέφερε ότι τουλάχιστον 10 πόλεις έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή .Για τους δύο Έλληνες αγνοούμενους στην Αντιόχεια ο καθηγητής δήλωσε ότι δεν μπορούν να τους εντοπίσουν καθώς δεν έχουν το ακριβές στίγμα τους .

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι διασώστες της ΕΜΑΚ  έχει ξεκινήσει την επιχείρηση στην Αντιόχεια για τον εντοπισμό του ζευγαριού .Σημειώνεται ότι η ελληνική αποστολή είχε υποβάλλει   σχετικό αίτημα  για   έρευνα στα χαλάσματα .

Το ζευγάρι εκτιμάται ότι βρίσκεται στα συντρίμμια της 6οροφης πολυκατοικίας που διέμενε μέχρι την ώρα του φονικού σεισμού στην Τουρκία .

Στην πολυκατοικία βρίσκονται 23 άνδρες της ΕΜΑΚ ,3 διασώστες και 2 ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι Οι Έλληνες διασώστες αναμένουν να τελειώσουν τις έρευνες σε διπλανό κτήριο οι Τούρκοι συνάδελφοί τους για να ξεκινήσουν οι ίδιοι τις έρευνες για τον εντοπισμό του ζευγαριού .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]