Ιωάννινα:Με την κοπή της πίτας του και αισιοδοξία για το μέλλον ξεκινά το 2023 το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών

 


ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΉ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 2023 ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ. 


Ακολουθώντας τον καθιερωμένο τρόπο υποδοχής του νέου έτους, αυτόν της κοπής πίτας, οι ενήλικες χορευτές του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών διοργάνωσαν, γιόρτασαν, ευχήθηκαν υγεία σε όλους και καλή πορεία στο Συγκρότημα για τη νέα ημερολογιακή χρονιά, το 2023 (η καλλιτεχνική - εκπαιδευτική 2022-23 έχει αρχίσει από τον Σεπτέμβρη). 

Μια νέα χρονιά που ξεκινά με αισιοδοξία αφού φαίνεται ότι ο κίνδυνος από την πανδημία, αν και παραμένει, δείχνει να είναι αισθητά μειωμένος επιτρέποντας στους συλλόγους να ανακτήσουν αρκετό από το έδαφος, που χάθηκε από την υποχρεωτική υπολειτουργία ουσιαστικά τριών ετών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών κατά την περσινή χρονιά (2022), έτος προσπάθειας ανάκαμψης των συλλόγων, τηρώντας όλες τις υγειονομικές διαστάσεις κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό παρουσιών, δείχνοντας και προτείνοντας τρόπους επαναλειτουργίας στο νέο περιβάλλον που διαμορφωνόταν. Αυτές έφτασαν τον αριθμό των 22, σε διάφορες περιπτώσεις: διοργάνωση δύο Φεστιβάλ για την Μικρά Ασία, παράσταση στην Βουλή των Ελλήνων, συμμετοχή σε τελετουργικά διεθνών αγώνων, υποδοχή και παράσταση στον Πατριάρχη, παρελάσεις κλπ. Ήταν ένα στοιχείο που επεσήμαναν ιδιαίτερα οι υπεύθυνοι των συγκεκριμένων Τμημάτων του Συγκροτήματος, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής κκ Ηλίας Γκαρτζονίκας και Νίκος Νούσιας στην αρχή της εκδήλωσης, συγχαίροντας και ευχαριστώντας τους χορευτές για την υπεύθυνη στάση τους, από την αρχή της πανδημίας. 


Από την πλευρά τους τόσο η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών κα Ελένη Ακονίδου, όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Πήχας εξήραν τη μακρόχρονη και συνεπή πορεία όλων των μαθητών- χορευτών του Τμήματος, όπως και των δασκάλων τους, η οποία χαρακτηρίζεται από το υψηλό επίπεδο και την διάρκεια στο χρόνο καθιστώντας τους «πρεσβευτές» του Πολιτισμού της ιστορικής πόλης.

Ακολούθησε, ως είθισται, παραδοσιακό γλέντι υπό τη μουσική συνοδεία των κκ. Γιώργου Πατσούρα, Μιχάλη Μπραχόπουλου, Διαμαντή Παπαναστασίου, Βασίλη Τσίκα και Σαράντη Δράμαλη. Για την ιστορία, το φλουρί έτυχε στη γραμματέα του Συγκροτήματος κα Όλγα Γκούμα και ήταν ένα έργο φιλοτεχνημένο από την χορεύτρια κα Χαρά Χουλιάρα και ένα λεύκωμα των Ιωαννίνων, δημιουργίας του κ. Αιμίλιου Νέου.    

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]