Η Πρέβεζα θα τιμήσει με λαμπρότητα τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο στις 10 Φεβρουαρίου

 


Η Πρέβεζα θα τιμήσει με λαμπρότητα τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο στις 10 Φεβρουαρίου 

Λαμπρός θα  είναι φέτος σχεδόν μετά από  τρία χρόνια  περιορισμών ο εορτασμός του Πολιούχου της Πρέβεζας  Αγ. Χαραλάμπους  την Παρασκευή  10 Φεβρουαρίου.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και  Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο θα συλλειτουργήσουν  οι Μητροπολίτες Λαρίσης Ιερώνυμος και Σύρου Δωρόθεος ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με  πληροφορίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας, θα φέρει στην Πρέβεζα την κάρα του Αγίου Παντελεήμονος  του Ιαματικού που φυλάσσεται στη Μονή  Παναγία Παναχράντους Άνδρου .Η κάρα του Αγίου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ  θα μεταφερθεί και στο παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονος στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Ο θρησκευτικός εορτασμός περιλαμβάνει τον πανηγυρικό  Εσπερινό (την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου ), την Θεία Λετουργία ανήμερα της γιορτής και αμέσως μετά την λιτάνευση της Εικόνας  του Αγίου Χαραλάμπους και των  ιερών λειψάνων  στο ιστορικό κέντρο  της πόλης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μουσική εκδήλωση, με τη συμμετοχή   χορωδιακών σχημάτων της πόλης  και του Μουσικού Σχολείου.

Ο Δήμος συμμετέχει στην κορυφαία αυτή στιγμή για την Πρέβεζα  και οι προετοιμασίες  για τον ευπρεπισμό της πόλης έχουν ήδη ξεκινήσει, αφού αναμένεται πλήθος κόσμου από  όμορες και όχι μόνο περιοχές που μετά από  τρία χρόνια περιορισμών θα μπορέσει να  μετακινηθεί  και να  συμμετέχει στις  εκδηλώσεις .

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]