ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΙ -Ιωάννινα:Αφιέρωμα Τεχνητή Νοημοσύνη Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»


ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΙ


Κυριακή 5 Φεβρουαρίου


Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Αφιέρωμα: Τεχνητή Νοημοσύνη


Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»


 Οι ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΙ προγραμματίζουν για την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», στο πλαίσιο του Κύκλου: «Φιλοσοφία και Κινηματογράφος», ένα αφιέρωμα στην Τεχνητή Νοημοσύνη σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η εκδήλωση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του εργαστηρίου «Φιλοσοφία και Κινηματογράφος» και θα ξεκινήσει στις 19:00 με ομιλίες των: Ελένη Νούτσου, Φιλολόγου, και Στέλιου Βιρβιδάκη, Καθηγητή Φιλοσοφίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)


Στις 20:30 θα προβληθεί η ταινία «Δικός της» (Her), σε σκηνοθεσία Spike Jonze, 2013, διάρκεια: 126΄.


 


Πρωταγωνιστούν: Χοακίν Φοίνιξ, Σκάρλετ Τζόχανσον, Ολίβια Γουάιλντ, Έιμι Άνταμς, Ρούνεϊ Μάρα.


Η αφήγηση διαδραματίζεται στο μάλλον εγγύς μέλλον. Ο κεντρικός ήρωας της αφήγησης, ο Theodore Twombly ζει μια μοναχική ζωή και βιώνει το συναισθηματικό κενό ενός πρόσφατου χωρισμού.


Συγγραφέας «προσωπικής αλληλογραφίας» βρίσκει μια απροσδόκητη διέξοδο στο προσωπικό του συναισθηματικό (και όχι μόνο) αδιέξοδο σε μια τεχνολογική εξέλιξη: εγκαθιστά στον προσωπικό υπολογιστή του τη νέα έκδοση του Λειτουργικού Συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης.


Ο Theodore αναπτύσσει μια προσωπική σχέση με ό, τι συνιστά τη διεπαφή (Interface) του Λειτουργικού Συστήματος:  τη γυναικεία φωνή. Έτσι, ενεργοποιώντας το, γνωρίζει τη «Σαμάνθα», μια χαρούμενη γυναικεία φωνή, που αποδεικνύεται διορατική, ευαίσθητη αλλά και εξαιρετικά αστεία.


Όταν όμως οι ανάγκες και οι επιθυμίες της μεγαλώνουν, σε συνδυασμό με τις δικές του, η φιλία τους βαθαίνει και μια ασυνήθιστα ρομαντική διάθεση αναπτύσσεται μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]