ΙΩΑΝΝΙΝΑ/ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ενεργοί πολίτες για τον Δήμο Ζίτσας:Δημόσια διαβούλευση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (Ε.Π.Μ.) για τη λίμνη Παμβώτιδα και τα Ιωάννινα


Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στον ηλεκτρονική διεύθυνση https://ypen.gov.gr/diavouleusi το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έθεσε σε διαβούλευση το περιεχόμενο της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (Ε.Π.Μ.) για τη λίμνη Παμβώτιδα και τα Ιωάννινα.

Η διαβούλευση διαρκεί ως την 31η Ιανουαρίου 2023, προκειμένου να διατυπωθούν απόψεις και προτάσεις, ώστε να διαμορφωθεί η τελική έκδοση της Ε.Π.Μ. και να ακολουθήσει η έγκρισή της. 

Η Ε.Π.Μ. θα καθορίσει το θεσμικό πλαίσιο οριοθέτησης διαβαθμισμένων ζωνών προστασίας, με σαφείς όρους και κανόνες για τις χρήσεις γης και την οικονομική και ανθρωπογενή δραστηριότητα στις προστατευόμενες περιοχές.  

Θα ακολουθήσει η εκπόνηση Σχεδίων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών με το αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα.

Η προστατευόμενη περιοχή αφορά και εκτάσεις που ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Ζίτσας και στην Ε.Π.Μ. προτείνονται σειρά παρεμβάσεων που αφορούν την περιοχή, μεταξύ των οποίων την επαναδημιουργία της λίμνης Λαψίστας, αλλά και εφαρμογή μέτρων που επηρεάζουν την αγροτική παραγωγή της περιοχής.

Ως σήμερα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζίτσας δεν έχει κοινοποιήσει μέσω της ιστοσελίδας της στους φορείς και δημότες τα περιεχόμενα της μελέτης, ώστε να υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης και διατύπωσης απόψεων και προτάσεων.

Δεν έχει προγραμματίσει τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε ο Δήμος να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του πλαισίου προστασίας ευαίσθητων περιοχών του Δήμου.   

Καλούμε τη δημοτική αρχή, έστω και την ύστατη χρονική στιγμή να προχωρήσει στην ενημέρωση αιρετών και δημοτών και να αναλάβει τις υποχρεώσεις της για το σχεδιασμό της μελλοντικής πορείας του τόπου μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]