ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

O Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων για τη δικαστική περιπέτεια εργαζόμενης σε παιδικό που δεν υπέβαλλε δήλωση πόθεν έσχες

 


Σε μια απαράδεκτη περιπέτεια έχει μπλέξει συνάδελφος, εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό, επειδή δεν υπέβαλλε δήλωση «πόθεν έσχες» για ένα έτος. Η συνάδελφος, ενώ και πριν τη συγκεκριμένη χρονιά αλλά και μετά, υπόβαλλε δήλωση πόθεν έσχες, για την ενδιάμεση χρονιά που δεν υπέβαλλε,  η ανεξάρτητη αρχή όχι μόνο της καταλόγισε πρόστιμο αλλά διώκεται και δικαστικά αύριο 17 Ιανουαρίου 2023, για να αποδείξει τα αυτονόητα.

Στην περίπτωση των δημοτικών υπαλλήλων, πολλές υπηρεσίες δήμων, κοινωφελών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων αυτών, δηλώνουν ως υπόχρεους υποβολής  δήλωσης ”πόθεν έσχες” βρεφονηπιοκόμους, μάγειρες, καθαρίστριες και λοιπό βοηθητικό προσωπικό που παραλαμβάνει μωρομάντηλα, οπωροκηπευτικά, γαλακτοκομικά, είδη κρεοπωλείου κλπ. στο πλαίσιο της καθημερινής λειτουργίας των παιδικών σταθμών, λοιπά καθαριστικά για τη λειτουργία των ΚΑΠΗ κ.ο.κ.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, μόνιμοι εργαζόμενοι αλλά και συμβασιούχοι ΕΣΠΑ, με μισθό που δεν ξεπερνά τα 700 ευρώ επιβαρύνονται οικονομικά για την υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, μιας και για τη συμπλήρωσή της προσφεύγουν σε επαγγελματίες λογιστές δημιουργώντας έτσι ένα ακόμα χαράτσι στα εισοδήματά τους.

Σε άλλες περιπτώσεις ταλαιπωρούνται σε μια απαράδεκτη -ιδιαίτερα για το εργατοτεχνικό προσωπικό- εφαρμογή, να ψάχνουν να βρουν κωδικούς για εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς κλπ., προσπαθώντας να κάνουν μόνοι τους τις δηλώσεις, με τον κίνδυνο πάντα των προστίμων και της μεγαλύτερης μείωσης στο μισθό τους από “τυπικά λάθη”, που σε καμία περίπτωση δεν υποκρύπτουν δόλο και σκοπιμότητα.

Στο πλαίσιο δήθεν της διαφάνειας το κράτος αντιμετωπίζει τους υπαλλήλους που παραλαμβάνουν μωρομάντηλα με την ίδια νομοθεσία που αντιμετωπίζει τα στελέχη που υπογράφουν τις συμφωνίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας ! Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει όμως ότι η εντιμότητα - ούτε στο παρελθόν αλλά ούτε και στο μέλλον- δεν διασφαλίζεται από τη δήλωση πόθεν έσχες. Αυτός ο άδικος νόμος, είναι ακόμα μια απόδειξη ότι το αστικό κράτος είναι εχθρικό και για το λαό που δήθεν υπηρετεί αλλά και για εμάς τους εργαζόμενους σ αυτό. 

Ζητάμε :

Η υπηρεσία να καλύψει όλα τα έξοδα που απορρέουν από την δικαστική προσφυγή πού επιβαρύνει την υπάλληλο και όσα απορρέουν από αυτή (πρόστιμα κ.λ.π)

Να καλύπτεται το κόστος που επωμίζονται οι υπόχρεοι υπάλληλοι για τη συμπλήρωση των συγκεκριμένων δηλώσεων από τους φορείς που υπηρετούν, μιας και η υποχρέωσή τους απορρέει από τη φύση της δουλειάς τους

Γιάννενα 16 Ιανουαρίου 2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]