ΙΩΑΝΝΙΝΑ/ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αχαλίνωτη η παρανομία στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία

 


Η ΟΙΕΛΕ ζητά πλήρη έλεγχο όλων των νηπιακών μονάδων σε πανελλαδικό επίπεδο και «λουκέτο» σε όσους παρανομούν

Οργή προκαλούν όσα κατήγγειλαν στην ΟΙΕΛΕ δεκάδες ιδιωτικοί νηπιαγωγοί κατά την εορταστική περίοδο και που επιβεβαιώνουν όσα η Ομοσπονδία μας αναφέρει εδώ και χρόνια. Τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, ιδίως τα περίφημα «συστεγαζόμενα» με βρεφονηπιακούς σταθμούς που εδρεύουν στις γειτονιές, είναι εστίες βαρύτατης παρανομίας με τις εποπτικές αρχές είτε να αγνοούν είτε ακόμη και να βάζουν πλάτη στην παραβατική δραστηριότητα. Κι όσο αν ακούγεται βαριά η κατηγορία για «συνεργασία» οργάνων της πολιτείας με παρανομούντες εργοδότες, πως εξηγείται (αν ισχύει η καταγγελία που λάβαμε) μεγάλη περιφερειακή Διεύθυνση στην Νότια Ελλάδα να υπογράφει ως νόμιμη απόλυση μητέρας μέσα στο διάστημα προστασίας της μητρότητας; (Για την υπόθεση αυτή η Ομοσπονδία θα διερευνήσει όλα τα στοιχεία και θα ζητήσει την πειθαρχική δίωξη των υπευθύνων, εάν η καταγγελία επιβεβαιωθεί).
Οι κυριότερες καταγγελίες αφορούν στα ακόλουθα:
Μη καταβολή νόμιμου μισθού
Υπερωριακή απασχόληση χωρίς πληρωμή
Εργασία (φύλαξη) κατά τις ημέρες των χριστουγεννιάτικων διακοπών χωρίς πληρωμή
Σε συνεντεύξεις που προσέρχονται νέοι συνάδελφοι τους ανακοινώνεται ότι θα εργάζονται για εννιά (!) μήνες, θα απολύονται Ιούνιο και θα επαναπροσλαμβάνονται Σεπτέμβριο, γεγονός παράνομο καθώς οι εκπαιδευτικές θέσεις πρέπει να είναι καλυμμένες καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους και οι απολυμένοι θα πρέπει άμεσα να αντικαθίστανται.
Παράνομη απόλυση στη διάρκεια της 18μηνης προστασίας μητρότητας
Δυστυχώς, ο φόβος των συναδέλφων είναι τόσο μεγάλος που σε πολλές περιπτώσεις αρνούνται να ονοματίσουν τις σχολικές μονάδες στις οποίες υπηρετούν, διότι (όπως μας αναφέρουν) οι εργοδότες απειλούν ότι μπαίνουν σε «μαύρες λίστες» με νηπιαγωγούς που διεκδικούν το δίκιο τους και ότι θα φροντίσουν να μην ξαναδουλέψουν! Τέτοιες συνθήκες βρώμας και δυσωδίας επικρατούν στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία…
Η ΟΙΕΛΕ ήδη ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα την αυστηρή τήρηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας για τις απογευματινές δράσεις των ιδιωτικών σχολείων και για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Σήμερα θα αποσταλεί σε όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας με κοινοποίηση στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και στα πολιτικά κόμματα επιστολή με την οποία ζητούμε:
1. Τον έλεγχο των μισθοδοτικών καταστάσεων και την έναρξη των προβλεπόμενων πειθαρχικών διαδικασιών για τις (εκατοντάδες) μονάδες που παρανομούν
2. Τον έλεγχο όλων των καταγγελιών σύμβασης για να διαπιστωθεί, αν οι εκπαιδευτικοί αντικαταστάθηκαν άμεσα ή αν υπήρξε παράνομα «καλοκαιρινό κενό»
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα εντείνουμε την πίεσή μας σε κυβέρνηση και κόμματα για το θέμα των ιδιωτικών νηπιαγωγείων. Οι υπάρχουσες ποινές είναι αστείες για το μέγεθος των παραβάσεων. Η δική μας πρόταση είναι σαφής. Άμεση αναστολή της άδειας λειτουργίας για οποιαδήποτε μονάδα παρανομεί, όχι μόνο προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και των παιδιών (των οποίων η υγεία και η ασφάλεια τίθεται σε κίνδυνο καθημερινά σε τέτοιους χώρους), αλλά και των υγιώς λειτουργούντων μονάδων που πλήττονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]