Ιωάννινα: Το καημένο .....χαροπάλευε έξω από τη λέσχη μπροστά στα μάτια εθελοντών και φοιτητών.....

 


Συνέβη  μπροστά στα μάτια εθελοντών και φοιτητών!

Το καημένο   ζωάκι χαροπάλευε έξω από τη λέσχη, ΜΕ ΚΑΝΈΝΑ ΔΕΊΓΜΑ ΕΠΊΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΣΚΥΛΙ (όπως ο κτηνοτρόφος έχει ισχυριστεί στο παρελθόν), ούτε χτυπήθηκε από αμάξι (καθώς φοιτητές το είδαν να καταρρέει χωρίς εμφανή αίτια) το οποίο σημαίνει ότι έχει αρρωστήσει.

Για το θλιβερό συμβάν το  ΖΩ.Ο.Π.Ι. (University of Ioannina Animal Welfare group)   σε σχετικό post στο facebook  αναλυτικά αναφέρει:


Συνέβη τώρα μπροστά στα ματια εθελοντών και φοιτητών!

Το καημένο χαροπάλευε έξω απο την λέσχη, ΜΕ ΚΑΝΈΝΑ ΔΕΊΓΜΑ ΕΠΊΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΣΚΥΛΙ (όπως ο κτηνοτρόφος έχει ισχυριστεί στο παρελθόν), ούτε χτυπήθηκε από αμάξι (καθώς φοιτητές το ειδαν να καταρρέει χωρίς εμφανή αίτια) το οποίο σημαίνει ότι έχει αρρωστήσει. Ο γνωστός άγνωστος βοσκός της πανεπιστημιούπολης ήρθε να το πάρει με το αγροτικό του μετα απο τηλεφώνημα απο την διεύθυνση προστασίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ωστόσο, πέραν του ότι χρειάστηκε διάστημα τουλάχιστον 1 ώρας για την περισυλλογή του από την στιγμή που ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης, μάρτυρες που δυστυχώς δεν πρόλαβαν να βιντεοσκοπησουν, μας ενημέρωσαν πως απλώς το έπιασε και το πέταξε βίαια μεσα στην καρότσα του.

Το περιστατικό αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα εντοπίζονται νεκρά ή ημίνεκρα ζώα στον χώρο τα οποία, δίχως την παρέμβαση μας, παραμένουν στο σημείο όπου έχουν βρεθεί όπου και αποσυντιθενται. Πολλές φορές έχει τύχει, δε, να κατηγορηθεί η ομάδα μας, με το επιχείρημα πως το ζώο έχει πεθάνει εξαιτίας δαγκώματος από τα αδέσποτα σκυλιά. 

Πριν λίγους μήνες βρήκαμε σε εξίσου άθλια κατασταση την σκύλα του, εμεις την λέμε ΛΑΡΑ, την πηγαμε γιατρό και με την βοήθεια και την αγαπη πολλων εθελοντών, η Λαρα ειναι καλα στειρωθηκε και πλέον βρίσκεται υπο την προστασία μας.

Τα περιστατικά με τον συγκεκριμένο "άνθρωπο"  ειναι πολλά, επιτέλους φτάνει!

-αστείρωτα τσοπανοσκυλα που διαρκώς αναπαράγονται

-ζώα (πρόβατα, αλλά και τα σκυλιά του) σε κακή κατάσταση και καμιά μέριμνα για την κτηνίατρικη τους περίθαλψη, αλλα και την διασφάλιση της ευζωίας τους. 

-παραβίαση του χώρου της πανεπιστημίουπολης, οπου σπουδάζουν και ζουν φοιτητές!!!

Δεν γίνεται εν έτη 2023, όπου υπάρχουν νόμοι σχεδιασμένοι να προστατεύουν τα ζώα αυτά από τα χέρια τέτοιων ανθρώπων, να κυκλοφορούν ατιμώρητα τέτοια άτομα, βρίσκοντας άσυλο σε εναν πανεπιστημιακό χώρο!!

Παρακαλούμε κοινοποιήστε να γινει γνωστή επιτέλους η κατάσταση (όχι οτι δεν είναι) και να βρεθεί επιτέλους μια λύση, βάσει νόμου.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα ζητά ενα ΤΈΛΟΣ σε αυτή την κατάσταση που θυμίζει τον περασμένο αιώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]