Ηγουμενίτσα:Ο Γιάννης Γόγολος για τις δηλώσεις Βορίδη


 του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

              ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Γιάννης Κων. Γόγολος

 

       Εκφράζω κατηγορηματικά την αντίθεσή μου, στο ύφος και την ουσία των δηλώσεων του υπουργού εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, προς τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης .

     Είπε ο κ. υπουργός «… Αν  διαπιστώσω από την εφαρμογή της αποφάσεως του Συμβολίσου της Επικρατίας, δυσλειτουργίες στους Δήμους και στις Περιφέρειες, εξαιτίας της συμπεριφοράς των αντιπολιτεύσεων, τότε θα ξανανομοθετήσω και θα επαναφέρω τις αρμοδιότητες στις επιτροπές ποιότητας ζωής και Οικονομικών που γυρίζω τώρα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια…»  

   Θυμίζω, ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι αποτέλεσμα  δικής τους  νομοθέτησης     μετά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και αφορούσε τον τρόπο  σύνθεσης των υπαρχουσών επιτροπών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι εκλεγμένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, οφείλουν και είναι αυτονόητη η εφαρμογή  στην υπάρχουσα νομοθεσία και φυσικά της αποφάσεις  του ΣτΕ 

Προς ποιόν απευθύνονται λοιπόν οι απειλές;

Οι αιρετοί δεν φοβούνται ούτε εκβιάζονται.

   Οι εκλογές ως κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας, εκφράζουν τη βούληση των τοπικών κοινωνιών, στην οποία οφείλεται σεβασμός. Η αναλογικότητα στη σύνθεση των επιτροπών των Δήμων και των Περιφερειών αποτελεί μια έκφρασή του σεβασμού στη λαϊκή ετυμηγορία. 

  Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις του κ. Βορίδη, δεν έχουν θέση   στην τοπική  αυτοδιοίκηση και πιστεύω ότι οι αιρετοί με αίσθημα ευθύνης,  δεν θα τις ακολουθήσουν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]