Τα Γιάννενα τιμούν τον Πολιούχο τους Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο [ φωτό-βίντεο]


Μετ' εμποδίων εξαιτίας του  βροχερού καιρού  που επικρατεί στα Ιωάννινα  κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις εις μνήμη του πολιούχου νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου .




Με το πέρας του Όρθρου στον φερώνυμο ναό στην πλατεία Πάργης   σε κατανυκτικό κλίμα τα ιερά λείψανα μεταφέρθηκαν με όχημα  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου αφού  λόγω της βροχόπτωσης   δεν έγινε  η λιτάνευση   στους κεντρικούς δρόμους της πόλης . Αρκετοί πιστοί ωστόσο συγκεντρώθηκαν   στον φερώνυμο ναό στο κέντρο των Ιωαννίνων .

Υπενθυμίζεται ότι  το μεσημέρι η   εικόνα του Άη Γιώργη μεταφέρθηκε με άμαξα από τον Σεπτό του Οίκο στο εικονοστάσι που υπάρχει έξω από την κεντρική πύλη του Κάστρου ,όπου τελέστηκε δέηση και  ακολούθησε η μεταφορά της εικόνας στον   ιερό ναό του Αγίου στην πλατεία Πάργης .



Οι εορταστικές εκδηλώσεις στη  μνήμη του προστάτη των Ιωαννίνων θα ολοκληρωθούν αύριο με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη και την επιστροφή των ιερών λειψάνων στον φερώνυμο Ναό μετά την τέλεση Εσπερινού και  Ιεράς Παρακλήσεως .







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]