Φορτηγό πλοίο μετέφερε 4,5 τόνους κοκαΐνης


-Ένα φορτηγό πλοίο με 4.500 κιλά κοκαΐνη αναχαιτίστηκε στα ανατολικά Κανάρια Νησιά και συνελήφθησαν τα 15 μέλη του πληρώματος

-Πράκτορες της Ισπανικής  Αστυνομίας, σε κοινή επιχείρηση με την Πολιτική Φρουρά και την Τελωνειακή Επιτήρηση της Φορολογικής Υπηρεσίας, αναχαίτησαν ένα φορτηγό  πλοίο με το όνομα «Blume» με σημαία  Τόγκο με περισσότερα από 4.500 κιλά κοκαΐνης 80 μίλια ανατολικά των Καναρίων Νήσων. Στην επιχείρηση συνελήφθησαν τα 15 μέλη του πληρώματος του σκάφους. 

Η επιχείρηση ξεκίνησε ως αποτέλεσμα διεθνούς συνεργασίας, στην οποία ερευνητές από την Υπηρεσία Τελωνειακής Εποπτείας, την Εθνική Αστυνομία και την Πολιτική Φρουρά, βασίστηκαν στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ του Κέντρου Ανάλυσης και Επιχειρήσεων του Ατλαντικού (MAOC-N) και του Κέντρου Πληροφοριών κατά της Τρομοκρατίας και Οργανωμένο Έγκλημα (CITCO), προσδιόρισε την πιθανή εμπλοκή σκάφους ύποπτου για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών από τη Νότια Αμερική.

Την ώρα της επιβίβασης, παρατηρήθηκε ότι το φορτηγό μετέφερε περίπου 200 τόνους καφέ ως δηλωμένο εμπόρευμα, πολύ χαμηλότερο από την πραγματική χωρητικότητα φορτίου του πλοίου, γεγονός που επέστησε την προσοχή των υπευθύνων της επιχείρησης.


Στη συνέχεια, σε έλεγχο των κοινόχρηστων χώρων του φορτηγού πλοίου, διαπιστώθηκε η παρουσία απροσδιόριστου αριθμού δεμάτων από αυτές που χρησιμοποιούνται συνήθως για διακίνηση κοκαΐνης, για τον οποίο συνελήφθησαν τα 15 μέλη του πληρώματος του πλοίου.Δύο πολίτες αλβανικής υπηκοότητας και 13 πακιστανικής υπηκοότητας, καθώς και η επέμβαση του πλοίου, το οποίο μαζί με τους συλληφθέντες έχει μεταφερθεί στο λιμάνι της Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφη.


Αυτή η επιχείρηση, που διευθύνεται και συντονίζεται από την Εισαγγελία Καταπολέμησης Ναρκωτικών του Εθνικού Δικαστηρίου, προστίθεται σε αυτές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στη λεγόμενη «Διαδρομή του Ατλαντικού» της κοκαΐνης, γνωστή για τη χρήση της από αλιευτικά σκάφη, εμπόρους και φορτηγά πλοία. , που προέρχονται από τη Νότια Αμερική,   και μεταφορτώνουν ναρκωτικές ουσίες στη μέση του Ατλαντικού για τη μετέπειτα εισαγωγή τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο.





πληροφορίες policia .es

φωτό policia.es -φωτό 1 oranews.tv





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]