Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: «Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα για όλους, πολίτες και δημοσιογράφους, και το αποδεικνύει στην πράξη»


Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: «Σταματήστε να συκοφαντείτε την Ελλάδα»


«Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα για όλους, πολίτες και δημοσιογράφους, και το αποδεικνύει στην πράξη»«Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα για όλους, πολίτες και δημοσιογράφους, και το αποδεικνύει στην πράξη»

Ως πρωτοβουλία ορόσημο για την ανεξαρτησία των ΜΜΕ στους κόλπους της Ε.Ε. χαρακτήρισε, από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Ευρωπαϊκή Πράξη για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Συγκεκριμένα, η κα Ασημακοπούλου ανέφερε: «Τα θέματα Τύπου είναι και θέματα Κράτους Δικαίου και ως τέτοια τα αντιμετωπίζουμε στην πατρίδα μου, την Ελλάδα, οπότε σταματήστε να συκοφαντείτε την Ελλάδα, η οποία, από την πρώτη στιγμή, καλωσόρισε την Ευρωπαϊκή Πράξη για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, μια πρωτοβουλία ορόσημο για την Ε.Ε. Συμμετέχουμε για αυτό ενεργά στον γόνιμο διάλογο, μέσα από τον οποίο θα αποκρυσταλλωθεί ένα ενιαίο αδιάβλητο πλαίσιο, που θα ενδυναμώνει την ελευθεροτυπία και θα ενισχύει τη Δημοκρατία».

Εν συνεχεία, η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ υπογράμμισε ότι «είναι η Ελλάδα αυτή που έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις για τη διασφάλιση της προστασίας, της ασφάλειας, της ελευθερίας και της ενίσχυσης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Και αυτό, μέσα από μια Task Force που συντονίζει τη δράση κράτους και επαγγελματιών του χώρου, προασπίζει τα συμφέροντά τους και βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές Αρχές και την αρμόδια Επίτροπο. Η διαφάνεια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αποτελεί τη λέξη κλειδί για τις κρατικές δράσεις, αλλά και την κρατική ενίσχυση των μέσων ενημέρωσης». 

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι στο ελληνικό Κοινοβούλιο ψηφίζεται αυτές τις ημέρες ένα νομοσχέδιο, που θα θέσει κανόνες πλήρους διαφάνειας σχετικά με τέτοιες χρηματοδοτήσεις, αλλά και για τη στελέχωση των ΜΜΕ με επαγγελματίες. 

«Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα για όλους, πολίτες και δημοσιογράφους, και το αποδεικνύει στην πράξη. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς σκιές, χωρίς αστερίσκους, θέτοντας θεσμικά εχέγγυα. Ο Τύπος χαρακτηρίζεται από αξιοπιστία και πλουραλισμό, απολαμβάνοντας παράλληλα την ελευθερία που απαιτείται, ώστε τελικά ο πολίτης να πληροφορείται έγκυρα και αντικειμενικά. Διότι αυτό τελικά είναι και το ζητούμενο», κατέληξε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]