ΑΣΥ ΠΓΝΙ-Χ/ΚΩΣΤΑ. Άμεση επιστροφή όσων είναι σε αναστολή & παραμονή των 3μηνιτών με νομοθετική ρύθμιση

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Υ.) ΠΓΝΙ & Γ.Ν. Χ/ΚΩΣΤΑ


30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   2022


ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ


ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΤΡΙΜΗΝΙΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝΕ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Δεκαπέντε περίπου μήνες από την έναρξη εφαρμογής του, έχει αποδειχθεί ότι το απαράδεκτο μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων εργαζομένων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας ΔΕΝ αποσκοπεί στην προστασία της υγείας των ασθενών και των υπόλοιπων εργαζομένων.


Παρά τα σαφή επιστημονικά δεδομένα τα οποία σαφώς καταγράφουν ότι η μετάδοση του SARS-COV-2 μπορεί να γίνει και από όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι και παρά την πρόσφατη απόφαση του Γ τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους συναδέλφους ως επικίνδυνους και υπαίτιους για τη διάδοση της επιδημίας.


Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Υγείας περί δήθεν «κινδύνων για τη δημόσια υγεία» από την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας.


Αποδείχθηκε, ότι για να καλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την υποστελέχωση και υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας -  π.χ. ανυπαρξία ΠΦΥ για την παρακολούθηση των ευπαθών ομάδων, ανεπαρκέστατες και υποστελεχωμένες ΜΕΘ, τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές – που «στοίχισαν» χιλιάδες νεκρούς από την επιδημία, αξιοποιήθηκε ο εμβολιασμός, από βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της επιδημίας, ως εργαλείο εκβιασμών και στοχοποίησης – «δαιμονοποίησης» χιλιάδων εργαζομένων.


Δεν ξεχνάμε ότι στο απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό μέτρο των αναστολών εργασίας, εκτός από την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, πλήρη «ανοχή» (ουσιαστικά στήριξη) προσέφερε και η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προκύπτει από την παρακάτω απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου Υγείας σε αίτημα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στις 2 Ιουνίου του 2022, για την άμεση άρση των αναστολών και επιστροφή στην εργασία με τήρηση όλων των συλλογικών και ατομικών μέτρων προστασίας.


«Τα κράτη μέλη φέρουν την ευθύνη για τον εμβολιασμό. Το ίδιο ισχύει και για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το κατά πόσον ο εμβολιασμός κατά της νόσου COVID-19 θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός ή όχι, και για ποιες πληθυσμιακές ομάδες. Όταν υπάρχουν εντολές εμβολιασμού, εναπόκειται επίσης στα ίδια τα κράτη μέλη να αποφασίσουν ποιες κυρώσεις θα πρέπει να εφαρμόζονται σε περίπτωση μη εμβολιασμού.»


Η πλειοψηφία ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕΔΗΝ αλλά και τα σωματεία που ελέγχονται από τις συνδικαλιστικές αυτές παρατάξεις, δεν δικαιούνται  να πανηγυρίζουν για την δικαστική αυτή απόφαση διότι,


εγκατέλειψαν στην πράξη από την πρώτη στιγμή τους συναδέλφους σε αναστολή,


στήριξαν στην πράξη τις αναστολές, στηρίζοντας τον ανορθολογισμό της κυβερνητικής πολιτικής ότι το εμβόλιο είναι πανάκεια (όπως σήμερα στηρίζουν στην πράξη την ψήφιση του νομοσχεδίου-ταφόπλακα του ΕΣΥ)


και αντιμετώπισαν συλλήβδην τους συναδέλφους σε αναστολή ως «ψεκασμένους», για να δώσουν άλλοθι στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν τις αναστολές εργασίας. «Θεοποίησαν» αντιεπιστημονικά  το εμβόλιο,  δίνοντας άλλοθι  σε όσους προσπάθησαν επίσης αντιεπιστημονικά να το «δαιμονοποιήσουν» για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]