ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων :Μη καταβολή δεδουλευμένων αμοιβών έτους 2022 (και όχι μόνο)


 Μη καταβολή δεδουλευμένων αμοιβών έτους 2022 (και όχι μόνο)


Και ενώ η από 13/8/2021αναγγελθείσα από τον Πρωθυπουργό μεταφορά των Δασικώνολοκληρώθηκε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα,μέχρι και σήμερα παρατηρείται πρωτοφανής ολιγωρίαστις σχετικές διοικητικές – οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 


Η σωρεία προβλημάτων σε διοικητικά και οικονομικά θέματα, που προέκυψαν από την μη στελέχωσητων αρμόδιων τμημάτων με το ανάλογο προσωπικό, έχουν καταστήσει τη Δασική Υπηρεσίαδυσλειτουργική.Η ηγεσία του Υ.ΠΕ.Ν. εμπαίζοντάς μας δεν προνόησε ούτε στο ελάχιστο να ενημερώσει τηνΕνιαία Αρχή Πληρωμών για την ύπαρξη των επτά (7) Επιθεωρήσεων Εφαρμογής Δασικής Πολιτικήςτης Χώρας και να δοθούν οι σχετικοί κωδικοί στα αντίστοιχα τμήματα ώστε να ξεκινήσει η σχετικήδιοικητική διαδικασία ( ανάρτηση σχετικών καταστάσεων σε μορφή xml κ.λ.π.).Και δεν φτάνει αυτό. Η κατάσταση που βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα της έλλειψηςδιοικητικού προσωπικού σε όλες τις Δασικές Υπηρεσίες. 


Οι μεσοβέζικες λύσειςκαι η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗανάθεση διοικητικών και οικονομικών καθηκόντων σε Δασικούς Υπαλλήλους στα αρμόδια τμήματα,οι οποίοι δεν έχουν ούτε τις κατάλληλες γνώσεις, ούτε την εμπειρία διοικητικών και οικονομικώνπράξεων,όχι μόνοδεν αποτελούν λύση αλλά αντίθετα, δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα. 


Μελίγα λόγια αυτοί οι λιγοστοί Δασικοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν ένα όγκο δουλειάς πουείναι πρακτικά αδύνατον να την διεκπεραιώσουν, χωρίς να υπολογίσουμε και τις ευθύνες πουαναλαμβάνουν. Στην ηγεσία του ΥΠΕΝ που μόλις πριν λίγες μέρες έδινε συγχαρητήρια στους ΔασικούςΥπαλλήλους για την μερική κύρωση των Δασικών Χαρτών και την επιτυχή εκτέλεση τωνΠρογραμμάτωνΑΝΤΙΝΕΡΟ 1 καιΑΝΤΙΝΕΡΟ 2, θέλουμε να πούμε ότι είναι οι ίδιοι υπάλληλοι πουεκτέλεσαν όλα τα παραπάνω με επιτυχία και περάν του ωραρίου τους, χωρίς να πληρωθούν ταδεδουλευμένα τους.

Για να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι οι αρκετοί συνάδελφοι της Πελοποννήσου δενέχουν πληρωθεί μέρος των υπερωριών και οδοιπορικών τους εξόδων ούτε του 2021!!!! Παρόλααυτά όμως αυτοί οι ίδιοι υπάλληλοι είναι που εκτέλεσαν αγόγγυστα τα καθήκοντά τους και



 εφάρμοσαν απρόσκοπτα το Πρόγραμμα Δασοπροστασίας του 2022, χωρίς να έχουν αποζημιωθείπλήρως ούτε καν για το 2021!!!!!!!! 

 Είναι εν των ουκ άνευ να πούμε ότι το Υ.ΠΕ.Ν.οφείλει να ανταμείβει και μάλιστα εγκαίρως

 όλους εκείνους που εκτέλεσαν με επάρκεια και επαγγελματισμό όλα αυτά τα προγράμματα.Κατάτα άλλα βέβαια ξέρουμε να διαφημίζουμε αναδασώσεις με χρήση DRONE και φύκια για μεταξωτές κορδέλες.


Ως εκ τούτωνκαταγγέλλουμε την πρωτοφανή αμέλεια και αδιαφορία της πολιτικήςηγεσίας του ΥΠΕΝ, γιατις απλήρωτες υπερωρίες και διανυκτερεύσεις μας του 2022.Τίθεται ευθέως το ζήτημα εάν η ανάλογη εφαρμογή του Προγράμματος Δασοπροστασίας 2023 είναι εφικτήή όχι. Με αυτά τα δεδομένα θεωρούμε ότι είναι από αμφίβολη έως αδύνατη,με ότι αυτόσυνεπάγεται.Απαιτείται εδώ και τώρα η άμεση κινητοποίηση των πολιτικών και υπηρεσιακών υπευθύνωνγια την άμεση των καταβολή των δεδουλευμένων μας για το έτος 2022 Σε κάθε άλλη περίπτωση,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων και σε συνεργασία πάντα και με τις άλλες Δασικές Οργανώσεις προτίθεται1.να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να αποδοθούν οι σχετικέςνομικές ευθύνες όπου και σε όποιον αυτές ανήκουν και αναλογούν προκειμένου να προστατέψει τασυμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπεί,  2.να καλέσει τους συναδέλφους Δασοφύλακες – μέλη μας να απόσχουν από κάθε είδουςυπερωριακής εργασίας και μετάβασης για εκτός έδρας υπηρεσίας μέχρι να καταβληθούν οιδεδουλευμένες αμοιβές του 2022.


 Καλά Χριστούγεννα με άδειες τσέπες 

Για την Διοίκηση της Π.Ο.Δ.Δ.Υ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γραμματέας Τύπου Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ & ΟργανωτικούΓεώργιος Παπαδιάς Κων/νος Κατσούδας   Αλέξανδρος Φλώτσιος  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]