Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών : Απολύσεις συμβασιούχων, μειώσεις μισθών, τρομοκρατία και μια πόλη χωρίς μουσική

 


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για την φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών που έγινε εχθές, είχε τα ίδια… «χαρακτηριστικά» με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τη Σχολή Χορού και το Ωδείο. 

Εκτός από απολύσεις 10 συμβασιούχων, κάποιοι από τους οποίους εργάζονταν στη  Φιλαρμονική 20 και πλέον χρόνια, οι πίνακες των επιτυχόντων δημιουργούν δεκάδες ερωτηματικά για τα κριτήρια πρόσληψης, τα οποία «προσαρμόζονται» ανάλογα με το άτομο που αιτείται την εργασία και όχι με καλλιτεχνικά κριτήρια, προϋπηρεσία κλπ 

Στόχος είναι να απομακρυνθούν συγκεκριμένοι συνάδελφοι που θεωρούνται «μη επιθυμητοί» ενώ μένει να απαντηθεί αν τα όργανα που θα αποτελούν πλέον τη φιλαρμονική  μπορούν να αποδώσουν ένα μουσικό σύνολο.

Η απαξίωση και αυτής της δομής πλέον εμπεδώνεται. Τελικά προσλαμβάνονται μόλις 22 συμβασιούχοι,  την στιγμή που στο παρελθόν η φιλαρμονική του δήμου αποτελούνταν από 60 μουσικούς .  Επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας, ότι οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη δομή θα είναι στην χειρότερη θέση απ όλους τους συναδέλφους μας γιατί η λειτουργία της φιλαρμονικής δεν είναι ανταποδοτική, δεν έχει δίδακτρα.  

Η απαξίωση της φιλαρμονικής έρχεται να προστεθεί στη μείωση των ωρών προβας της ορχήστρας αλλά και στη μείωση των εμφανίσεων της συμφωνικής ορχήστρας (φέτος που δεν υπάρχουν οι περιορισμοί της πανδημίας δεν θα γίνει η Χριστουγεννιάτικη συναυλία), στην απόλυση δασκάλων χορού αλλά και συνοδών πιάνου από τη σχολή χορού γιατί η διοίκηση εκτιμά ότι «το κασετόφωνο μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά», στη μείωση του αριθμού των μουσικών του ωδείου και φυσικά στο κλείσιμο των 3 από τα 8 ΚΔΑΠ. 

Ποια άλλη απόδειξη χρειάζεται πλέον για να καταλάβει όλη η πόλη ότι αντίθετα με όσα διακηρύσσει, η δημοτική αρχή διαλύει οποιαδήποτε δομή πολιτισμού είχε ο Δήμος Ιωαννιτών;  Οι δηλώσεις της προέδρου,  ότι το «Πνευματικό Κέντρο» στο οποίο ανήκουν όλες αυτές οι δομές «είναι μεν κοινωφελής αλλά είναι ταυτόχρονα και επιχείρηση» ξεδιπλώνεται με απολύσεις, μειώσεις μισθών, προσπάθειες τρομοκρατίας και μια πόλη χωρίς μουσικά σύνολα. 

Οι δημοτικοί υπάλληλοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στην υποβάθμιση και το κλείσιμο των δομών πολιτισμού και εκπαίδευσης. Με αυτά τα αιτήματα αλλά και με βασικό αίτημα την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καλούμε όλο τον κλάδο σε συμμετοχή στην απεργία στις 9 Νοέμβρη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]