ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Θέρμανση: Αυτός είναι ο νέος “τιμοκατάλογος” για τις πιο φθηνές συσκευές – Σε ποιες θα υπάρξουν ελλείψεις τον επόμενο μήνα

 


Τις πιο φθηνές συσκευές  για τη θέρμανση που μπορούν να επιλέξουν τον χειμώνα οι πολίτες, ανέφερε σήμερα ο ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρικών συσκευών Νίκος Καρώνης μιλώντας  σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ .


Πρώτη φθηνή λύση: Τα υποστρώματα

Όπως είπε, μία από αυτές είναι τα υποστρώματα. Το υπόστρωμα είναι το μοναδικό το οποίο έχει κατανάλωση 5 ευρώ το εξάμηνο, έχει χαμηλή κατανάλωση και έχει αυτόνομη θέρμανση, συμπλήρωσε, ωστόσο εκτίμησε ότι μέσα στον επόμενο μήνα σε αυτά θα υπάρχουν ελλείψεις. 


Επίσης ανέφερε ενδεικτικά πόσα υποστρώματα πούλησε η δική του εταιρεία. «Πέρυσι στο διάστημα Σεπτέμβρη μέχρι τέλη Οκτώβρη είχαμε πουλήσει 35 υποστρώματα, ωστόσο φέτος  έχουμε πουλήσει 1047. Έχουν τεράστια ζήτηση. Και οι εταιρείες δεν έχουν προνοήσει να φέρουν τόσα πολλά. Από την άλλη ο κόσμος αλλάζει συνήθειες».


Δεύτερη φθηνή λύση: Οι αφυγραντήρες

Ο αφυγραντήρες είναι ένα μηχάνημα που έχει μπει τα τελευταία 7 με 8 χρόνια στα ελληνικά νοικοκυριά, το οποίο ρίχνει την υγρασία και έτσι μειώνεται η αίσθηση του κρύου. Εν συνεχεία είπε ότι το  κόστος ενός αφυγραντήρα κυμαίνεται μεταξύ 125 ευρώ και 300 ευρώ και εξήγησε πως λειτουργεί αυτό το μηχάνημα.  «Την πρώτη ημέρα αυτό έχει κατανάλωση περίπου 300 Watt. Τη δεύτερη  ημέρα πέφτει η κατανάλωση, γιατί λειτουργεί λιγότερη ώρα και δεν νιώθουμε το κρύο στο σπίτι», συμπλήρωσε.


Η καλύτερη συμβουλή


Ακόμη ο κ. Καρώνης έδωσε την καλύτερη συμβουλή για να ζεσταθεί κάποιος οικονομικά στο σπίτι. «Βάζουμε έναν αφυγραντήρα στο σπίτι μας το οποίο βγάζει την υγρασία τις πρώτες 3 με  4 ημέρες. Μετά τον ρυθμίζουμε στο 55% υγρασίας. Το μηχάνημα παραμένει μόνιμα εκεί και λειτουργεί μόνο όταν χρειάζεται. Παίρνουμε  κι ένα θερμαντικό κλείνοντας όλες τις υπόλοιπες πόρτες στο σπίτι», είπε.


Θερμαντικό τύπου καλοριφέρ

Μεταξύ άλλων μίλησε και για το θερμαντικό, τύπου καλοριφέρ. «Η κατανάλωση που έχει στη μεγαλύτερη σκάλα είναι 2 χιλιάδες Watt και η τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώνεται ανάλογα με τον πάροχο που έχουμε και τα δημοτικά τέλη της περιοχής στην οποία βρισκόμαστε. Ο κανόνας είναι περίπου στα 10 λεπτά την ώρα. Το θέμα είναι να βγάλουμε ποιοτική ζέστη δηλαδή και να μπορέσουμε να βγάλουμε και το χειμώνα».


Έχουν ζήτηση τα αερόθερμα; 

Τέλος ρωτήθηκε εάν τα αερόθερμα έχουν φέτος ζήτηση. Πέρυσι οι καταναλωτές ζητούσαν να αγοράσουν θερμαντικό 3.000 Watt / 2.800 Watt / 3.300 Watt, απάντησε και πρόσθεσε πως ο κόσμος τότε ζητούσε να αγοράσει ό,τι  πιο ισχυρό υπήρχε για να έχει πιο γρήγορη ζέστη και  πιο γρήγορο αποτέλεσμα.


Ωστόσο τώρα ο κόσμος ζητεί να αγοράσει κάτι λιγότερο ενεργοβόρο, κάτι που να καίει  1.800 Watt .

πηγή enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]