ΙΩΑΝΝΙΝΑ/ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών για δεύτερη μέρα


 "Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών που για δεύτερη φορά συμμετείχαν καθολικά στην αποχή από τα καθήκοντα διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις των συναδέλφων τους και ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, τη σύναψη τουλάχιστον 9μηνων συμβάσεων, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, την τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθώς και την αποτίμηση σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας παρελθόντων ετών που δεν χορηγήθηκαν. 

Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι το Σωματείο εγγράφως ζήτησε από τη Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου να παραστεί στο χώρο ώστε να εκτεθούν με ολοκληρωμένο τρόπο τα προβλήματα, δεν εμφανίστηκε κανένας εκπρόσωπος. 

Η κίνηση αυτή, προσβάλει το σύνολο των εργαζόμενων στους Δήμους, όχι μόνο τους συναδέλφους της Φιλαρμονικής που περίμεναν μάταια. Ταυτόχρονα όμως σηματοδοτεί και την ανάλγητη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους εργαζόμενους στον πολιτισμό. Οι ίδιοι που δεν θυσιάζουν ούτε μια ώρα της ημέρας για να ακούσουν τα προβλήματα των εργαζομένων, ζητάνε απ τους μουσικούς να εργάζονται όχι για το μισθό τους αλλά για το μεράκι τους όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. 

Προφανώς τα προβλήματα τα ξέρουν, και με πλήρη επίγνωση προχωρούν σε περικοπές προσωπικού και μισθών με τερατώδη επιχειρήματα περί έλλειψης χρημάτων. Φυσικά όμως δεν μπορούν να απαντήσουν γιατί για άλλες δαπάνες του Δήμου όπως οι τεχνικοί σύμβουλοι και τα πεζοδρόμια που στρώνονται και ξηλώνονται, τα λεφτά του Δήμου περισσεύουν αλλά για τους εργαζόμενους στον πολιτισμό το ταμείο άδειασε! "αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου ΟΤΑ Ν.Ιωαννίνων ."

φωτό αρχείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]