ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ταξιδεύουμε στις πιο επικίνδυνες διαδρομές της Ελλάδας αλλά και στις ομορφότερες στα βουνά των Αγράφων![βίντεο]

 


Ταξιδεύουμε σε μία από τις πιο επικίνδυνες μα συνάμα και ομορφότερες χωμάτινες διαδρομές της χώρας μας. 

Αφετηρία μας η τετραπλή διασταύρωση χωματόδρομων, πάνω από τον οικισμό Καμάρια των Αγράφων και προορισμός μας το ίδιο το χωριό των Αγράφων, καλύπτοντας μια υψομετρική διαφορά διπλάσια του υψομέτρου του χωριού (850 μέτρα), συνολικής διαδρομής περίπου 11 χιλιομέτρων.

Ο χωματόδρομος αν και βατός, δεν παύει να είναι υπερβολικά στενός και επικίνδυνος σε ορισμένα σημεία, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο καθίσταται άκρως απαγορευτικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρόμος αποτελεί την πιο σύντομη διαδρομή από τα Άγραφα προς την Καρδίτσα, γλυτώνοντας κανείς περίπου 25 χιλιόμετρα σε σχέση με την πιο βατή μεταξύ τους σύνδεση.

Μα σαν αναλογιστεί κανείς πως για να φτάσει κάποιος στα Άγραφα μέχρι πρότινος από το Καρπενήσι, έπρεπε να καλύψει μια τεράστια χωμάτινη διαδρομή, τότε μπορεί κάλλιστα να κατανοήσει τη συνέχεια της διαδρομής προς τα Καμάρια. 

Όμως αυτό που κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει είναι η απαράμιλλη ομορφιά των βουνοκορφών από ένα τόσο μεγάλο υψομετρικά σημείο, καθώς και η αίσθηση της ελευθερίας που αισθάνεται κανείς με την "κατάκτησή" τους. 

Οι κορυφές μοιάζουν να αγγίζουν το ουράνιο στερέωμα στην προσπάθειά τους να χαράξουν πάνω του το δικό τους το σημάδι, ενώ το σίγουρο είναι πως με την εικόνα που παρουσιάζουν, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά και στο μυαλό των ίδιων των ανθρώπων που τα κοιτούν. 

Και σαν το βλέμμα πέσει χαμηλότερα, τα Άγραφα και το υπέροχο φαράγγι τους θα αποτελέσουν τη δεύτερη ομορφότερη εικόνα της διαδρομής με την επιβλητικότητα και τη σταθερή αξία τους στην καρδιά της Δυτικής Ευρυτανίας.  

 /travel-inspiration.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]