ΙΩΑΝΝΙΝΑ/ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Απάντηση στην απαράδεκτη και γεμάτη ψέματα καταγγελία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων


 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Κανένα μυαλό δε μπορούσε να φανταστεί πόσο βρώμικο παιχνίδι μπορεί να παίξει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων (που ελέγχεται από τις δυνάμεις του ΚΚΕ) ενόψει εκλογών σε δύο Σωματεία. Είναι ακόμα και σε θέση να χρησιμοποιήσουν εργατικό ατύχημα και συνάδελφο που έχασε δύο δάχτυλα, για να ρίξουν λάσπη και να μη χάσουν εκλογική δύναμη.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας:  

Η ιστορία ξεκινά αρχές Σεπτέμβρη, όταν μετανάστης εργάτης έχασε τα δάχτυλά του σε εργατικό ατύχημα σε εργοστάσιο ξυλείας. Ο συνάδελφος ήρθε σε επαφή μαζί μας, περίπου στα μέσα Οκτώβρη και μας εξήγησε ό,τι έγινε. 

Πήγαμε μαζί του στο Τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας για να καταγγείλουμε το γεγονός-ευτυχώς δεν χρειάστηκε καθώς το ατύχημα είχε δηλωθεί κανονικά.

Ωστόσο, ο συνάδελφος από την πρώτη μέρα που πήγε για δουλειά ήταν απλήρωτος, και έτσι έγινε καταγγελία στο Σ.ΕΠ.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ του.

Την ακριβώς επόμενη μερα, πήραμε μαζί με το συνάδελφο στο ΙΚΑ, όπως θα έκανε ο καθένας και η καθεμία. 

Εκεί, λοιπόν, αρχίζουν τα, τελικά, όχι και τόσο παράξενα.

Στο ΙΚΑ το ατύχημα ΔΕΝ ήταν καταχωρημένο ΠΟΥΘΕΝΑ, οπότε θα ξεκινούσε επιτόπου η διαδικασία, ώστε να καταφέρει να πάρει ο συνάδελφος την αποζημίωση του ΕΦΚΑ. Ο γιατρός, ωστόσο, θυμόταν το ατύχημα και πως ο συνάδελφος είχε βρεθεί εκεί με το γραμματέα του Ε.Κ.Ι.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δε γνωρίζαμε ότι ο συνάδελφος είχε απευθυνθεί στο Εργατικό Κέντρο, καθώς τα ελληνικά του δεν είναι καλά. Τηλεφωνήσαμε, λοιπόν, στο γραμματέα του Ε.Κ. για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά και καταλήξαμε στο ότι αναλαμβάνουν τη διαδικασία, αφού έχουν και τα χαρτιά του συναδέλφου, και πως όταν καλεστεί τριμερής στην Επ. Εργασιας για τα μισθολογικά του θα τους ενημερώναμε.

Όπως και έγινε! Στην τριμερή, όμως, δεν εμφανίστηκε κανένας από το Ε.Κ.Ι. 

Ο εργαζόμενος, όμως, πήρε τα δεδουλευμένα του για τα οποία και είχε γίνει η καταγγελία.

Και η υπόθεση συνεχίζεται! Έχουμε φτάσει 20 Νοέμβρη και τα χαρτιά του συναδέλφου δε βρίσκονται στο ΙΚΑ. Αντίθετα, κρατιούνται από το γραμματέα του Ε.Κ.Ι. και δεν επιστρέφονται στο συνάδελφο, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μία τυχαία συνάντηση στο Ε.Κ.Ι. και οι ερωτήσεις από την πλευρά μας για το τι θα κάνουν με την υπόθεση του συναδέλφου μάλλον τους ζόρισε και ξαφνικά, στις 23 Νοέμβρη (2,5 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ το ατύχημα), κατέθεσαν τα χαρτιά στο ΙΚΑ για να πάρει και ο συνάδελφος τα λεφτά του. Κάπου εδώ ξεκινάει η λάσπη που είναι συνηθισμένη τακτική του ΚΚΕ στα Γιάννενα. 

Έχοντας τεράστιο θράσος και πολλή φαντασία έφτιαξαν μία ιστορία γεμάτη ψέματα για να επιτεθούν στις δυνάμεις του ΝΑΡ και της νΚΑ με αυτόν τον χυδαίο τρόπο, ενόψει εκλογών στο Σωματείο Γάλακτος- Τροφίμων- Ποτών, όπου για πρώτη φορά συμμετέχουν οι δυνάμεις μας. Χρησιμοποιώντας ένα τραυματισμένο εργαζόμενο, για τον οποίο αδιαφορούσαν 2,5 μήνες, δημιουργώντας χάος και αποπροσανατολίζοντας (ή καλύτερα διώχνοντας) εργάτες και εργαζόμενους από το Ε.Κ.Ι.

Καταρχάς, η συναδέλφισσα που καταγγέλλεται (μέλος της νΚΑ Ιωαννίνων) βρέθηκε στην τριμερή ως αυτό που είναι: ΜΕΛΟΣ του Σωματείου Γάλακτος- Τροφίμων- Ποτών και τίποτα παραπάνω. Τα πρακτικά που δημοσίευσαν είναι από την τριμερή διαδικασία που αφορά τα μισθολογικά, όπου ο συνάδελφος πήρε τα δεδουλευμένα του, και δεν έχει καμία σχέση με το εργατικό ατύχημα. Βέβαια, η λύσσα της Διοίκησης του Ε.Κ. δεν τους αφήνει να το δουν στα χαρτιά που οι ίδιοι δημοσίευσαν (!). 

Κάπου εδώ ξεκινούν τα ερωτήματα:

1. Γιατί δεν εμφανίστηκαν στην τριμερή διαδικασία εργατικής διαφοράς στην Επ. Εργασίας;

2. Γιατι 2,5 μηνες δεν κατέθεσαν τα χαρτιά του συναδέλφου στο ΙΚΑ, ώστε να πάρει την αποζημίωσή του μέχρι να αναρρώσει;

3. Σε ποιόν έβαζαν πλάτες και καθυστερούσαν μία διαδικασία που ολοκληρώνεται σε μία μέρα;

4. Γιατί όλα αυτά ξεκίνησαν λίγο πριν τις εκλογές του Σωματείου Γάλακτος- Τροφίμων- Ποτών;

5. Με ποιο δικαίωμα η Διοίκηση του Ε.Κ., εκμεταλλευόμενη αυτήν την ιστορία, καλούσε τον τραυματισμένο συνάδελφο "να τους πάει" γνωστούς του εργαζόμενους να γραφτούν στο Συνδικάτο, ενώ τα μητρώα έχουν κλείσει στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση;


Καταλήγοντας, είναι πολύ στενάχωρο που οι δυνάμεις του ΚΚΕ μέσω την Διοίκησης του Ε.Κ.Ι. παίρνουν διαζύγιο από οτιδήποτε ταξικό και αλληλέγγυο σε συναδέλφους και συναδέλφισσες. Φιέστες για τις σφραγίδες και καμία όξυνση του αγώνα των εργαζομένων τη στιγμή που, ειδικά στον κλάδο των τροφίμων, οι εργασιακές συνθήκες είναι απάνθρωπες. Τα μεροκάματα δεν ξεπερνούν τα 25 ευρώ/ ημέρα , οι συνάδελφοι δεν πληρώνονται Κυριακές και νυχτερινά με τις ανάλογες προσαυξήσεις, οι περισσότεροι δουλεύουν ανασφάλιστοι, πράγματα γνωστά εντός των Συνδικάτων και εντός του Ε.Κ.Ι.  Ας σκύψουν τα κεφάλια τους, λοιπόν, πάνω από την εργασιακή πραγματικότητα και ας οργανώσουν μαζί με τους συναδέλφους αγώνα διεκδίκησης. Αν από την άλλη είναι τόσο λίγοι για αυτό, ας κάτσουν στην άκρη γιατί αυτοί είναι που καταλήγουν πραγματικά επικίνδυνοι για την τάξη.


Δεν υποτασσόμαστε σε καμία λογική ειρήνης με την εργοδοσία!

Οργανώνουμε τον αγώνα μας για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, κόντρα στη γραφειοκρατεία που θέλει τα Συνδικάτα σιωπηλά και οι μόνες τους διαδικασίες να είναι αυτές των εκλογών.

Όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις!

Τα Συνδικάτα να περάσουν στα χέρια των πραγματικών εργαζομενων. Έξω οι εργολάβοι από τα Συνδικάτα!ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Οργανώσεις Ιωαννίνων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]