ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Έξαρση ιώσεων: Η νοσηρότητα ανεβαίνει κάθε εβδομάδα κατά 20% – Γέμισαν τα παιδιατρικά νοσοκομεία

 Στο μικροσκόπιο η έξαρση και η πολλαπλότητα των ιών, ειδικά στα παιδιά.


«Θερίζουν» οι ιώσεις – Γέμισαν τα παιδιατρικά νοσοκομεία

Τρεις αναπνευστικοί ιοί (o RSV, o ιός της γρίπης αλλά και ο SARS-CoV-2) φαίνεται να πρωταγωνιστούν και στη χώρα μας, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχίες για έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα.


Ο Σπύρος Μαζάνης, παιδίατρος, τόνισε ότι παρατηρείται μεγάλη έξαρση των ιώσεων τον τελευταίο καιρό, μάλιστα η νοσηρότητα ανεβαίνει κάθε εβδομάδα κατά 20%.


Από μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία 30 χρόνια, ποτέ δεν υπήρχε αυτό το φαινόμενο πιο πριν, το οποίο χαρακτηρίζεται από τρία περιστατικά, σύμφωνα με τον κ. Μαζάνη.


«Πρώτον όλες οι ιώσεις έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές, δεύτερον υπάρχουν ταυτόχρονα πάρα πολλές ιώσεις με κοινά συμπτώματα και τρίτον παρατηρείται  σε ένα παιδάκι να υπάρχουν δύο και τρεις διαφορετικοί ιοί» ανέφερε ο παιδίατρος.


Αιτία αυτού του νέου κύματος ιώσεων με αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι επειδή όλο το διάστημα της πανδημίας αποκλειστήκαμε από την επαφή μας με τους ιούς, λόγω χρήσης μάσκας και τα παιδιά δεν εκτέθηκαν ώστε να «προπονηθούν» και να αποκτήσουν αντισώματα, εκτίμησε ο Σπύρος Μαζάνης.


Ο παιδίατρος συμβούλευσε οι γονείς να αποφύγουν αυτή την περίοδο της έξαρσης τον έντονο συγχρωτισμό των παιδιών, περιορίζοντας τις  επισκέψεις σε παιδότοπους και τα πάρτι.


Καταλήγοντας ο παιδίατρος παρότρυνε την προαιρετική χρήση μάσκας στα σχολεία.

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]