ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ενημερωτική επίσκεψη της Τροχαίας Ηγουμενίτσας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου με θέμα την οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια. Η ενημέρωση έγινε από την Υπαστυνόμο Α΄ του τμήματος τροχαίας Ηγουμενίτσας κ. Τσάτσα Αναστασία. 

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για θέματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς, όπως η αναγκαιότητα χρήσης ζώνης και κράνους και η επικινδυνότητα της οδήγησης μετά από κατανάλωση αλκοόλ ή χρήσης κινητού τηλεφώνου από τους οδηγούς. 


Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μαθητών στον προσομοιωτή εμπρόσθιας πρόσκρουσης με μικρή ταχύτητα, κάτι που αποτέλεσε εξαιρετικό εργαλείο για τη συζήτηση σχετικά με τη χρήση ζώνης ασφαλείας σε χαμηλές ταχύτητες (πχ. εντός πόλης).


Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά την Τροχαία Ηγουμενίτσας για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και ιδιαίτερα την Υπαστυνόμο Α’ κα. Τσάτσα Αναστασία   και τον Αρχιφύλακα κ. Καρτέρη Πέτρο οι οποίοι παρουσίασαν με αμεσότητα και κατανοητό τρόπο ένα τόσο σημαντικό και σύνθετο θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας, αυτό της οδικής ασφάλειας».

Για το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγ/τσας

Ο Δ/ντης Κύλλας Γεώργιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]