ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Γιάννης Καλλιάνος :Ποιοι νομοί πρέπει να είναι σε επιφυλακή ενόψει της Κακοκαιρίας της Παρασκευής και του Σαββάτου

 


Ποιοι νομοί πρέπει να είναι σε επιφυλακή ενόψει της Κακοκαιρίας της Παρασκευής και του Σαββάτου

Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με σχετικό post στη σελίδα του στο facebook συνιστά προσοχή και διευκρινίζει ποιοι νομοί θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας .

Αναλυτικά αναφέρει :

"Με βάση τις νεότερες εκτιμήσεις από τα προγνωστικά μοντέλα και ενόψει της κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τη χώρα το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου, σας παρουσιάζω στη συνέχεια τους νομούς της Ελλάδας που ενδεχομένως σε τοπικό επίπεδο να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα που ίσως δημιουργήσουν προβλήματα, όπως για παράδειγμα πλημμύρες σε αγροτικές περιοχές, σπίτια η δρόμους, υπερχειλίσεις ποταμών ή χειμάρρων, πτώσεις δέντρων λόγω των τοπικά ισχυρών ανέμων και κορεσμένων από τα ύδατα εδαφών.

* Παρασκευή : 

Όλα τα Επτάνησα (νομοί Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου). Επιπλέον οι νομοί : Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας,  

* Σάββατο : 

Νησιωτικές περιοχές του κεντρικού και νότιου Αιγαίου, όπως : Οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Και συγκεκριμένα : Οι νότιες περιοχές του νομού Κυκλάδων, οι νομοί Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου και σε ότι αφορά στο νομό Δωδεκανήσων, χρειάζεται προσοχή περίπου από το ύψος της Κω και νοτιότερα έως και την Κάσσο, την Κάρπαθο, τη Ρόδο και το Καστελόριζο. 

* Σε ότι αφορά στην Αττική :

Την Παρασκευή θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχές ασθενούς έως και μέτριας εντάσεως. Η πιθανότητα να δημιουργηθούν προβλήματα από ενδεχόμενες μεμονωμένες καταιγίδες είναι μικρή. Πάντως ο ουρανός θα είναι μουντός για αρκετές ώρες μέσα στη μέρα. Το Σάββατο, ενώ αρχικά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Βόρεια και Ανατολικά του νομού και σταδιακά θα εξασθενήσουν ενώ δειλά δειλά θα υπάρξουν και διαστήματα με αρκετά ικανοποιητικά ανοίγματα του ουρανού από το μεσημέρι και έπειτα. Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα αγγίξει τους 19-20°C και το Σάββατο τους 20-21°C. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν πολύ, και ειδικά το Σάββατο, ως ριπές, θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ τόσο στον Σαρωνικό όσο ειδικά στο νότιο Ευβοϊκό."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]