ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Επιτροπή Κατοίκων Κενάν Μεσαρέ Εκδίκαση Ε.Δ. Προσφυγής και Εισαγγελική Παρέμβαση




 Ιωάννινα, 11-10-2022

ΠΡΟΣ κ. Δήμαρχο και κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Ιωαννίνων

           κ. Περιφερειάρχη και κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους Ηπείρου


Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι

Εν όψει της αυριανής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος αρ. 26 για το οποίο η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων εισηγείται την άρνηση κάθε βελτίωσης στην σήμανση της οδού Κενάν Μεσαρέ, που εγκατέστησε μέσες ταχύτητες 85χμ/ω και προκάλεσε την εμπλοκή εκατοντάδων συνανθρώπων σε τροχαίες συγκρούσεις, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:


1. Η Αποκεντρωμένη Δ/ση ζήτησε από τον Δήμο έως την 26-10-2022 να της διαβιβάσει τον φάκελο της υπόθεσης  προκειμένου να εκδικάσει την Ειδική Διοικητική Προσφυγή της Επιτροπής μας με Α.Π. 102469/2022.


2.Μετά από την άρνηση του Δήμου να ανταποκριθεί στο αίτημα για χορήγηση αντιγράφου του πρακτικού της συνεδρίασης αρ.5/2022 της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων, η Εισαγγελία Ιωαννίνων απέστειλε το ίδιο αίτημα στον Δήμο.


Υπενθυμίζουμε πως οι αποφάσεις της ΕΚΘ και της ΕΠΖ, τις οποίες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καλούνται να επικυρώσουν αύριο, στηρίζονται σε προδήλως αναληθές έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και φέρουν ως ψηφίσαντες άτομα που είναι αδύνατο να ενέκριναν τις αδιανόητες αποφάσεις. 


Λόγω της υψίστης σημασίας του θέματος τόσο για τα ζητήματα ασφάλειας των δημοτών και επισκεπτών όσο και της θεσμικής προστασίας των οργάνων διοίκησης του Δήμου και των εμπλακέντων ατόμων, καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει την στάση της. 


3. Η Περιφέρεια Ηπείρου, μέσω της οποίας έγιναν οι εγκρίσεις και χρηματοδοτήσεις του έργου, καλείται να εισφέρει στην λήξη της κακόγουστης φάρσας. 

 

Με εκτίμηση,

Η  Επιτροπή Κατοίκων Κενάν Μεσαρέ.

Εκπρόσωπος: Ευάγγελος Λιβιτσάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]