Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση της συνεργασίας των Δήμων Ιωαννιτών και Παπάγου – Χολαργού

Με πρωτοβουλία των Δημάρχων Ιωαννιτών Μωυσή Εισάφ  και Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, ξεκίνησε η πολιτιστική συνεργασία των δυο Δήμων, με το διήμερο εκδηλώσεων «∆ιαδροµές Πολιτισµού: από το ∆ήµο Παπάγου - Χολαργού στα Γιάννενα και την Ήπειρο».

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στην οποία παρέστη και ο Πρόεδρος της Βουλής, έγινε παρουσίαση της έκθεσης του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, προβολή του ντοκιµαντέρ «Ρωµανιώτες, οι Έλληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων» σε σκηνοθεσία Ανιές Σκλάβου - Στέλιου Τατάκη και συμμετείχε το μουσικό σύνολο του Σάκη Νεγρίν.

Στη δεύτερη ημέρα, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, προβλήθηκαν οι ταινίες μικρού μήκους, «ΗΠΕΙΡΟΣ» σε σενάριο και σκηνοθεσία Κώστα Μαζάνη και "ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΣΤΕΓΕΣ", παραγωγής της Αδελφότητας Ηπειρωτών Νέας Μάκρης-Μαραθώνα-Ραφήνας. 

Ακολούθησε Μουσικοχορευτική παράσταση της Αδελφότητας Ηπειρωτών, με αφιέρωμα στο πολυφωνικό τραγούδι, αστικούς χορούς, χορούς από το Πωγώνι και το Ζαγόρι με τις αντίστοιχες φορεσιές, την επιμέλεια της οποίας είχε ο Νίκος Ζέκης και συμμετείχε το μουσικό σχήμα "Λαλητάδες".

Ο Πρόεδρος της Βουλής, σε χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία της πόλης των Ιωαννίνων και  εξήρε την πολιτιστική συνεργασία των Δήλων Ιωαννιτών και Παπάγου – Χολαργού, την οποία με ιδιαίτερη θέρμη στήριξε ο ίδια προσωπικά.

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ, ευχαρίστησε όλους για την πρωτοβουλία και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, καρπός της οποίας ήταν οι διήμερες εκδηλώσεις.

«Σήμερα στήνουμε μια γέφυρα πολιτισμού που ενώνει τους κατοίκους των δύο δήμων μας που εγκαινιάζουμε έτσι μια πολυεπίπεδη συνεργασία που είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί στο μέλλον» είπε ο Δήμαρχος απευθύνοντας πρόσκληση στο Δήμο Παπάγου για ανταπόδοση της φιλοξενίας. «Περιμένουμε τους κατοίκους του Δήμου σας να επισκεφθούν την περιοχή μας και εμείς θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να έχουν μια άνετη διαμονή στον τόπο μας» σημείωσε.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για την τιμή να θέσει υπό την αιγίδα του το διήμερο εκδηλώσεων. Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Ελισάφ για αυτή τη συνεργασία, μέσα από την οποία όραμα και προσδοκία των δυο Δήμων είναι να ανοίξει δρόμος φιλίας και επικοινωνίας των πολίτων, μέσω του πολιτισμού. 


   

Οι δυο Δήμαρχοι από κοινού ευχαρίστησαν όσους συντέλεσαν στην διοργάνωση και την επιτυχία των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα:

Τον κ. Μάκη Μάτσα, Πρόεδρο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας

Την κα Ζανέτ Μπαττίνου, Διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννίνων

Την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων 

Την Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης - Μαραθώνα – Ραφήνας και τον Πρόεδρο Δημήτρη Βασιλείου

Την κα Κατερίνα Νταλαγιώργου, συνεργάτη του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού σε θέματα πολιτισμού 

Τον κ. Χρήστο Παπαδόπουλο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]