Καλάθι του νοικοκυριού: Αλλαγές στα προϊόντα και τσουχτερά πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ

 
Αλλαγές έρχονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και οι μάρκες θα ανανεώνονται κάθε 7 ή 14 μέρες.


Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, από το «καλάθι του νοικοκυριού» αφαιρούνται τα νερά και τα αναψυκτικά, τα οποία θα αντικατασταθούν από το αλεύρι και τα όσπρια. Το «καλάθι του νοικοκυριού» θα περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα προϊόν ανά κατηγορία, υπό τον όρο αυτό να είναι πιο φθηνό από τα υπόλοιπα προϊόντα, λίγο πιο κάτω από τις γενικές τιμές.

Όπως μετέδωσε το OPEN,  θα επιβάλλεται «τσουχτερό» πρόστιμο στα σούπερ μάρκετ που δεν συμμορφωθούν με όσα προβλέπονται. Τα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωμένα να τοποθετήσουν ειδική σήμανση στα προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ πρέπει να υπάρχουν ενημερωτικά φυλλάδια, αλλά και αναλυτική λίστα με όλα τα προϊόντα, στις εισόδους των καταστημάτων.


Τα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωμένα είτε ανά εβδομάδα είτε ανά δύο εβδομάδες να αποστέλλουν τη λίστα στο υπουργείο ανάπτυξης, ενώ εάν δεν προβούν στην κίνηση αυτή τους περιμένει πρόστιμο 5.000 ευρώ την ημέρα.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]