Ιωάννινα: «Και οι Δήμιοι Πεθαίνουν» στις Κυριακές στο πανί

 ΚΥΡΙΑΚΕΣ  ΣΤΟ  ΠΑΝΙ


Κυριακή 23 Οκτωβρίου, 20:30


Κύκλος: Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος στον Κινηματογράφο


«Και οι Δήμιοι Πεθαίνουν», (Hangmen also die), Φριτς Λανγκ, ΗΠΑ, 1943, 134’


Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»


 


Οι Κυριακές στο Πανί, ο χειμερινός κύκλος προβολών κινηματογραφικών ταινιών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών ξεκινούν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 20:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», με την προβολή της ταινίας «Και οι Δήμιοι Πεθαίνουν», (Hangmen also die) σε σκηνοθεσία Φριτς Λανγκ, (ΗΠΑ, 1943, διάρκεια: 134΄), η οποία εντάσσεται στον κύκλο «Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος στον Κινηματογράφο».  


Πρωταγωνιστούν: Μπράιαν Ντόνλεβι, Γουόλτερ Μπρέναν, Χανς Χάινριχ φον Ταρντόφσκι.


Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της Τσεχοσλοβακίας, ο χειρουργός Δρ. Φράντιτσεκ Σβόμποντα, ένας Τσέχος πατριώτης, δολοφονεί τον άγριο «Δήμιο της Ευρώπης» Ράινχαρντ Χάιντριχ και τραυματίζεται κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, τον βοηθά ένας καθηγητής ιστορίας, ο Στίβεν Νοβότνι, ο οποίος παρακολουθείται από τους Ναζί.


Ως αντίποινα για τη δολοφονία, ο Εμίλ Τσάκα, ένας ζυθοποιός της Πράγας, είναι αυτός που θα υποδείξει 400 συμπολίτες του, συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή Νοβότνι, τους οποίους θα εκτελέσουν οι Γερμανοί αν δεν αποκαλυφθεί ο δολοφόνος.


Μέσα από μία σύνθετη αλληλουχία γεγονότων, η Αντίσταση καταφέρνει να παγιδέψει και να υποδείξει τον Τσάκα ως τον δολοφόνο αλλά όχι πριν οι Ναζί εκτελέσουν πολλούς ομήρους.


https://www.youtube.com/watch?v=dDHR1Y_WfbU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]