ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εστίαση: Νέα παράταση για τα τραπεζάκια του lockdown


Μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2023 παρατείνεται η δυνατότητα χρήσης κοινόχρηστων χώρων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα εστίασης χωρίς την καταβολή τέλους στον οικείο δήμο.


Η σχετική διάταξη αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, καθώς η προηγούμενη απόφαση έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου.


Το μέτρο είχε τεθεί σε ισχύ από τον Μάιο του 2020, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης να τοποθετήσουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους ατελώς, λόγω της πανδημίας.




Η εφαρμογή του έδωσε τη δυνατότητα στα καταστήματα εστίασης και να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, που είχαν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού.




Πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφετεριών, ειδικά στις περιοχές όπου η κίνηση ξένων επισκεπτών καλά κρατεί, τις τελευταίες ημέρες πίεζαν τους δημάρχους να κάνουν ό,τι μπορούν για το θέμα.




Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) ανέφερε ότι το μέτρο καλό θα ήταν να παραταθεί έως και τις 31 Μαρτίου 2023, ώστε να βγει και ο χειμώνας για τα καταστήματα εστίασης.

πηγή star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]