ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Πραγματοποίηση Ημερίδας από τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. με θέμα: την Υγιή Γήρανση - Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας της Τρίτης Ηλικίας


 Πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών η Ημερίδα που διοργάνωσε ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» με θέμα: «Υγιής Γήρανση – Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας της Τρίτης Ηλικίας. Πόσο χρονών θα νιώθατε αν δεν ξέρατε πόσο χρονών είστε;»

Οι ομιλητές της ημερίδας, κα. Τσιώτση Ευθαλία, φυσικοθεραπεύτρια, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια του ΝΠΔΔ «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», κα. Μαρκούλα Σοφία, Επίκουρη καθηγήτρια της Νευρολογίας του ΠΓΝΙ, κος. Ευάγγελος Παππάς, Ψυχίατρος, Επιστημονικά υπεύθυνος ΕΨΕΠ, κα. Μπουζούκη Ελένη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, κα. Μωραΐτη Ζωή, Ψυχολόγος, και η κα. Ρουμελιώτη Μαρία, Ψυχολόγος, αναφέρθηκαν στις νευροεκφυλιστικές διαταραχές στην 3η ηλικία, την ψυχική υγεία, την άνοια, την χρησιμότητα της λογοθεραπείας στα προβλήματα αυτά, την ανάγκη για σωστή διατροφή με πρότυπο την Μεσογειακή δίαιτα, την σωματική δραστηριότητα, την κοινωνικότητα και την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων που μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη της υγιούς και ενεργού γήρανσης.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας κα. Αγνή Νάκου, ο Αιδεσιμολογιότατος Πρεσβύτερος Πατήρ Τσαπέκος Παναγιώτης ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Κωντσαντή Χριστίνα, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Διαχείρισης Κυνοκομείου κος Τσόλης Νικόλαος, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», εκπρόσωποι φορέων καθώς και πλήθος πολιτών.

Η πρόληψη και η ενημέρωση αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την υγεία και ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» θα συνεχίσει να υποστηρίζει με δράσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις τις κατευθύνσεις αυτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]