Βουλή:Σήμερα η συζήτηση για εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις


 Στις 12 το μεσημέρι, ξεκινάει η συζήτηση της πρότασης που έχει καταθέσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις υποκλοπές.


Το ΚΚΕ έχει ζητήσει εξεταστική επιτροπή για τρεις συγκεκριμένες υποθέσεις. Την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, την παρακολούθηση δημοσιογράφων και για τις συνακροάσεις υποκλοπές στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016. 


Σύμφωνα με τη Διάσκεψη των Προέδρων, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και ειδικών αγορητών των έξι κοινοβουλευτικών ομάδων. Στη συνέχεια θα υπάρξουν τρεις κύκλοι ομιλητών - βουλευτών κατ' αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων, οι τοποθετήσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και όσων πολιτικών αρχηγών θελήσουν να λάβουν τον λόγο.


Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να διαπιστωθεί πως η πρόταση έλαβε τουλάχιστον 120 θετικές ψήφους. 


Φαίνεται πως και σε αυτή τη συζήτηση "εκτός κάδρου" θα μείνει το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει τις μαζικές παρακολουθήσεις όπως έγινε προ ημερών στην συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο αρχηγών. Η ΝΔ , ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ άφησαν εκτός αντιπαράθεσης το θεσμικό πλαίσιο διότι το έχουν ψηφίσει σε αντίθεση με το ΚΚΕ που το αναδεικνύει σε μείζον ζήτημα και ζητά την κατάργησή του .

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]