Αντάμωμα Καλλιτεχνών Παραδοσιακής Μουσικής Ηπείρου ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 στο Μονοδένδρι ΖαγορίουΩΡΑ 20:30

ΘΕΑΤΡΟ «ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΙΤΣΟΣ», ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ ΖΑΓΟΡΙΟΥ


Το Διεθνές Κέντρο Ηπειρωτικής Μουσικής (ΔΙΚΗΜ) διοργανώνει μια συναυλία αυθεντικής ηπειρώτικης μουσικής την Τετάρτη 10 Αυγούστου, ώρα 20:30, στο εξαιρετικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής υπαίθριο θέατρο «Άγγελος Κίτσος» στο Μονοδένδρι Ζαγορίου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ζαγορίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κήπων Ζαγορίου «Η Μπάγια». Το μεγάλο αυτό αντάμωμα 30 νέων οργανοπαικτών και 20 τραγουδιστών, θα συμπεριλάβει σκοπούς και τραγούδια 16 ιδιωμάτων ολόκληρης της Ηπείρου και συμπεριλαμβάνει πολυφωνικά τραγούδια από την ιδιαίτερη μουσική παράδοση του Πωγωνίου. Στόχος του ΔΙΚΗΜ είναι η διάσωση, διατήρηση και συνέχεια της παραδοσιακής μουσικής, και για αυτόν το λόγο, στηρίζει τη συμμετοχή νέων σε ηλικία μουσικών,  μερικοί από τους οποίους είναι μέλη των μεγαλύτερων μουσικών οικογενειών του τόπου μας, που όλα αυτά τα χρόνια διατήρησαν με σεβασμό και μεράκι την μουσική ιστορία μας. 

Η συναυλία οργανώνεται με σκοπό την παρουσίαση στο κοινό μια μοναδική συλλογή από 92 τραγούδια που ηχογραφήθηκαν τον Απρίλιο του 2022 από τους ίδιους καλλιτέχνες.  

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το Ριζάρειο Ίδρυμα, οι εταιρείες Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Φουγάρο Art Center, Tritoxo Project Management, Mellon Technologies, Natech καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κήπων «Η Μπάγια». Υποστηρικτές  είναι το νερό Ζαγόρι, η Τοπική Κοινότητα Μονοδενδρίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοδενδρίου «Αδελφοί Ριζάρη». 

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΤ3, η ΕΡΤ Ιωαννίνων και η Adetti. Υπεύθυνοι επικοινωνίας είναι η Bespoke Communications και η Myrtaly Congress.

Το ΔΙΚΗΜ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2021 με κύριο αντικείμενο του τη διάσωση και διάδοση της παραδοσιακής μουσικής της Ηπείρου, μιας μουσικής που χάνεται στο πέρασμα των αιώνων και εξιστορεί μέσα από τους σκοπούς και τα τραγούδια της την μεγάλη ιστορία του τόπου μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]