Πράξη έμπρακτης στήριξης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας η ολοκληρωμένη νομική διαδικασία για συντάξεις και επίδομα υπερήλικα.....

 


........ Η ευγνωμοσύνη πρέπει να εκφραστεί με περισσότερη σύμπνοια και συμμετοχή στην εθνική προσπάθεια.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία και προτείνοντας το ύψιστο εθνικό συμφέρον για στήριξη του συνόλου των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, η Ελληνική πολιτεία, προέβη σε νομοθετικές ρυθμίσεις που τακτοποιούν ζητήματα συντάξεων και στήριξης υπερήλικων, που αποτελούσαν αφενός μεν διαχρονικά μας αιτήματα αφετέρου προσέβαλαν τη διάσταση της ισοπολιτείας.

Εκφράζοντας την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη προς την Κυβέρνηση της Ελλάδας και προσωπικά τον Πρωθυπουργό για το άμεσο ενδιαφέρον ώστε σύμφωνα με τα συμπεράσματα από την πρόσφατη συνάντησης με αντιπροσωπεία της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ να προχωρήσουνε εσπευσμένα οι απαραίτητες διαδικασίες.

Να επισημάνουμε ιδιαίτερα ότι οι ενισχύσεις αυτές έρχονται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την κοινωνία, ειδικά δε για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό στις πατρογονικές εστίες του. Καθιστούν την προσδοκία για την διαιώνιση υπό συνθήκες αξιοπρεπείας της παρουσίας του Ελληνισμού στη γενέθλια γη ακόμη πιο εφικτή.

Οι ρυθμίσεις αποτελούν ανακούφιση για όλη την κοινωνία μας δεδομένου ότι και τα τέκνα των υπερήλικων απαλλάσσονται από την υποχρέωση της συμβολής στα βιοποριστικά των γονέων. 

Επί της ευκαιρίας επίσης εκφράζουμε την δέουσα ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι η πολιτεία με πολύ διάκριση και διάθεση αλληλεγγύης συνεχίζει την παροχή υπηρεσιών υγείας προς το σύνολο των πολιτών μελών της ΕΕΜ που διαβιούν στις πατρογονικές εστίες. 

Να επισημανθεί επίσης το γεγονός ότι τόσο κατά τις συναντήσεις μας όσο και στην πορεία με τις ανάλογες διαδικασίες που ακολούθησαν το σύνολο των πολιτικών κομμάτων της Πατρίδας στήριξαν το δίκαιο αίτημα και την ανάγκη αποκατάστασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]