ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μετά από νόσηση σε πόσο διάστημα μπορεί να ξανανοσήσει κάποιος από κοροναϊό; Πόσο διαρκεί η ανοσία μετά από νόσηση;

 


Τα υπάρχοντα εμβόλια ΔΕΝ προσφέρουν σχεδόν καθόλου κάλυψη απέναντι τους κι έτσι δεν υπάρχει “ανάχωμα” στις νέες μολύνσεις.


 της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr iatrikanea


Οι δύο υποπαραλλαγές της Ομικρον BA.4 και BA.5, φέρονται να είναι υπεύθυνες και για την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού. Με αυξημένη ετοιμότητα οι επιστήμονες παρακολουθούν και στην Ελλάδα την εξάπλωση των δύο νέων υποπαραλλαγών, οι οποίες δεν φαίνεται να προκαλούν σοβαρότερη νόσηση.

Ωστόσο, τα υπάρχοντα εμβόλια ΔΕΝ προσφέρουν σχεδόν καθόλου κάλυψη απέναντι τους κι έτσι δεν υπάρχει “ανάχωμα” στις νέες μολύνσεις.


Αυτό αποδείχθηκε και στην Πορτογαλία, με εμβολιασμένο το 90% των πολιτών.



Σε πόσο διάστημα κινδυνεύει κάποιος να ξανακολλήσει;

Επιστήμονες από την Ισπανία ανακοίνωσαν το συντομότερο στον κόσμο γνωστό χρονικό διάστημα επαναλοίμωξης με κοροναϊό.


Συγκεκριμένα ανακοίνωσαν περιστατικά ασθενών που κόλλησαν Ομικρον μετά από προηγούμενη νόσηση. Ο μικρότερος χρόνος επαναλοίμωξης  ήταν 20 ημέρες από την προηγούμενη λοίμωξη. 


Οι ερευνητές τόνισαν ότι από μελέτη διαφόρων περιστατικών επαναλοίμωξης αναδεικνύει τη δυνατότητα της παραλλαγής Όμικρον να διαφεύγει από προηγούμενη ανοσία αποκτημένη είτε μετά από νόσηση είτε μετά από εμβολιασμό.


Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι με Covid-19 ΔΕΝ πρέπει να υποθέτουν ότι είναι προστατευμένοι από επαναλοίμωξη, ακόμη κι αν έχουν πλήρως εμβολιαστεί. 


Παρόλα αυτά, τόσο η προηγούμενη λοίμωξη με ίδια ή με άλλες παραλλαγές όσο και ο εμβολιασμός πράγματι φαίνεται να προστατεύουν σε ένα βαθμό έναντι της σοβαρής νόσου και της νοσηλείας εκείνους που μολύνονται από Όμικρον.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]