Αναπηρικές θέσεις στα Γιάννενα..... Όταν υπάρχει ανθρωπιά, παιδεία και φιλότιμο ,γίνονται θαύματα



Πριν από τρεις εβδομάδες περίπου θέλησα να επισκεφτώ τον κινηματογράφο στο Παραλίμνιο προκειμένου να παρακολουθήσω μια πολύ ωραία ταινία. Διαπίστωσα με έκπληξη ότι οι αναπηρικές θέσεις είχαν κάποια προβλήματα πρόσβασης όπως έλλειψη σήμανσης του δαπέδου, κάποιες τσιμεντένιες μπάλες που εμπόδιζαν κι επίσης μέσα στο χώρο στάθμευσης είχαν τοποθετηθεί βάσεις για ποδήλατα!!!Δηλαδή ήταν ακατάλληλες και μη προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ. 

Έστειλα λοιπόν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στους υπευθύνους, οι όποιοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και αφού μιλήσαμε και τηλεφωνικά, έφτιαξαν δυο θέσεις όπως αρμόζει, προσβάσιμες και με σωστή σήμανση. Τα συγχαρητήριά μου στους υπεύθυνους και μακάρι να ακολουθούσαν το παράδειγμά τους και οι υπεύθυνοι των Δήμων και των δημόσιων υπηρεσιών….

Εδώ και αρκετά χρόνια έχω κάνει αντίστοιχες ενέργειες για δημόσιες υπηρεσίες και κτίρια τα όποια οφείλουν να είναι προσβάσιμα στα ΑΜΕΑ αλλά δεν είναι..Και το χειρότερο αγνοούν το Νόμο που το ορίζει με σαφήνεια και κάθε λεπτομέρεια όπως και τις επιστολές, πολλές από τις οποίες ούτε καν μπαίνουν στον κόπο να απαντήσουν!!


Με τον τρόπο αυτό κατάφερα να δημιουργήσω τα τελευταία δέκα χρόνια, θέσεις για αναπηρικά στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων(το γνωστό «Διεθνές» για κάποιους ονειροπόλους), το αεροδρόμιο Ακτίου(με διεθνείς πτήσεις και κίνηση), το δικαστικό μέγαρο, την Εφορία,το  Πνευματικό Κέντρο κι ο αγώνας συνεχίζεται. (οι ομοσπονδίες, οι σύλλογοι και τα σωματεία απείχαν εκκωφαντικά!!!)

Δυστυχώς η  αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Δήμου κινείται με ρυθμούς βραδύποδα!!!Υπάρχουν ακόμη δεκάδες θέσεις οι οποίες δεν πληρούν τις προδιαγραφές είτε λόγω απουσίας σήμανσης είτε λόγω διαστάσεων, είτε λόγω κακής επιλογής της θέσης. Όπως ας πούμε η θέση στην Πυρσινέλα που(έχει πλέον καταργηθεί λόγω έργων…)προβλεπόταν για την εξυπηρέτηση των Αμέα στην Περιφέρεια…(το κτίριο της οποίας και η είσοδος των Αμέα είναι στον πεζόδρομο της Μελανίδη!!!)

Το σημείο αυτό είναι πολύ κομβικό, στο κέντρο της πόλης όπου εκτός από δημόσια κτίρια υπάρχουν πολλά ιατρεία, τράπεζες, καταστήματα, εμπορικά , καφετέριες κλπ. Αυτή τη στιγμή το σημείο αυτό δεν είναι προσβάσιμο στους ανάπηρους!


Εχω προτείνει εδώ και παρά πολύ καιρό στους «αρμοδίους», να δημιουργηθούν 4 θέσεις για Αμέα στην πίσω πλευρά της Περιφέρειας στην γωνία Μελανίδη και Μιχ.Αγγελου, εκεί ακριβώς που παρκάρουν καθημερινά παράνομα, δεκάδες οχήματα, της περιφέρειας, υπάλληλων της, πελατών παρακείμενων ξενοδοχείων, επαγγελματικά, φορτηγά, κλπ….Αυτο γίνεται καθημερινά πράγμα που φανερώνει μια ύποπτη αδράνεια της Τροχαίας ή παρέμβαση «άνωθεν»…. ώστε να μην τιμωρούνται οι παραβάτες!

Εάν δημιουργηθούν οι θέσεις αυτές, θα λύσουν ένα τεράστιο πρόβλημα των Αμεα της πόλης, σε ένα κομβικό σημείο ενδιαφέροντος και επίσης θα σταματήσουν πλέον όλοι αυτοί που πάρκαραν παράνομα να το κάνουν….

Περίμενα από τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη να αναλάβουν μια πρωτοβουλία δεδομένου της ευαισθησίας που έχουν σε τέτοια θέματα, αλλά και της αποφασιστικότητας που τους διακρίνει, η όποια τους δίνει το δικαίωμα να σηκώνουν το τηλέφωνο και με μια σαφή εντολή, να λύνονται πολύ μεγαλύτερα προβληματα…αλλα απογοητεύτηκα. 

Είναι κρίμα η πόλη μας να είναι σε τέτοια κατάσταση και να δυσφημείται, ειδικά όταν έχουμε απαίτηση να προσελκύσουμε «υψηλό τουρισμό» …που δε θα έρθει ποτέ όσο είμαστε έτσι. 

Λυπάμαι που αναγκάστηκα να τοποθετηθώ δημόσια, αλλά κάποιος πρέπει να βγάζει τα φίδια από τις τρύπες, αν και δεν είναι αυτή η δουλειά μου, αφού υπάρχουν εδώ και δεκαετίες τα ΠΔ, τα ΦΕΚ και οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί-οδηγίες..Δυστυχώς δεν έχω δει επίσης καμία αντίδραση-παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών και της δικαιοσύνης, φαινόμενο θλιβερό και ανησυχητικό….

Θέλουμε μια καλύτερη, ομορφότερη, καθαρότερη, πολιτισμένη πόλη; Η απάντηση είναι δική σας



Ο «ενοχλητικός», «κομπλεξικός» «ανάπηρος» της πόλης του «Αλή Πασιά»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]