ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ WOLT ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

2 ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ " ΗΠΕΙΡΟΣ"

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Έρχεται νομοθετική διάταξη για παραγραφή των αξιώσεων του ΕΦΚΑ

 


Έρχεται νομοθετική διάταξη για την παραγραφή των αξιώσεων του ΕΦΚΑ  προς τους ελεύθερους επαγγελματίες,όπως μεταδίδει το enikonomia.gr

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή νομοθετική διάταξη, όπου θα τίθενται ως όριο τα 10 έτη, μετά τα οποία οι αξιώσεις του ΕΦΚΑ προς επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, παραγράφονται. Με αυτόν τον τρόπο, η Πολιτεία συμμορφώνεται με τη δικαστική απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματικό τον κανόνα της 20ετούς παραγραφής που έθετε ο νόμος Κατρούγκαλου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ , θα γίνει και ένα βήμα παραπέρα: αφενός θα ρυθμιστεί το σύνολο της διαδικασίας παραγραφής, αφετέρου δρομολογείται η δεκαετία να μειωθεί σε πενταετία, από το 2027 και μετά. Έτσι, θα υπάρξει εναρμόνιση και με τα όσα ισχύουν στη φορολογική διοίκηση.


Τι είπε ο Μητσοτάκης για την διαδικασία παραγραφής

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στη Βουλή  ότι  “Τις επόμενες εβδομάδες, όσοι οφείλουν στον ΕΦΚΑ θα ενταχθούν – όπου αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα –  στο ευνοϊκότερο καθεστώς περισσότερων δόσεων του υπουργείου Οικονομικών”  και πρόσθεσε ότι  “παράλληλα εξορθολογίζεται και η διαδικασία παραγραφής, αυτή θα γίνεται στη δεκαετία, στη συνέχεια στην πενταετία με συμμόρφωση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου που έκρινε και αντισυνταγματικές και αυτές τις ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου”.

ΑΠΕ -ΜΠΕ

enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]