Άρτα:4εκ. ευρώ και 18 χλμ. ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδοποιίας για τις Δημοτικές Ενότητες Αμβρακικού, Βλαχερνών και Φιλοθέης




Χρ. Τσιρογιάννης: «11 χλμ. σε Βίγλα- Ράχη και 7χλμ. σε Βλαχέρνα – Γραμμενίτσα – Χανόπουλο- Ρόκκα από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».


Μέσα στο επόμενο διάστημα ενεργοποιούνται νέες εργολαβίες που θα διευκολύνουν την ζωή σε αγρότες και παραγωγούς καθώς δημοπρατείται την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, το έργο για νέα ασφαλτόστρωση στις Δημοτικές Ενότητες Αμβρακικού, Βλαχερνών, Φιλοθέης του Δήμου Αρταίων.

 

Οι ασφαλτοστρώσεις προγραμματίζονται σε τμήματα αγροτικών οδών τα οποία αποτελούν κομβικά κομμάτια διέλευσης προς τις διάφορες πτηνο- κτηνοτροφικές μονάδες και γεωργικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής. Ο προϋπολογισμός του νέου έργου ασφαλτόστρωσης ανέρχεται στο πόσο των 3.938.400εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». 


Ειδικότερα οι εργασίες αφορούν τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού στη Δ.Ε Αμβρακικού του Δήμου Αρταίων συνολικού μήκους 11 Km.  Βίγλα-  Ράχη και βελτίωση και ασφαλτόστρωση έξι (6) υφιστάμενων αγροτικών οδών στη ΔΕ Βλαχερνών – Φιλοθέης του Δήμου Αρταίων, Βλαχέρνα – Γραμμενίτσα – Χανόπουλο- Ρόκκα, συνολικού μήκους 7 Km.


Πρόκειται για αγροτικούς δρόμους οι οποίοι παρουσιάζουν υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο εξαιτίας της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού κτηνοτροφικών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Με την ολοκλήρωση του έργου, οι αγροτικοί δρόμοι θα αποκτήσουν μόνιμο οδόστρωμα (άσφαλτο), αύξηση του πλάτους των δρόμων, ασφαλέστερη και πιο γρήγορη πρόσβαση στις ιδιοκτησίες.


Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Αρταίων, προκηρύσσει ανοιχτή διαδικασία για την ανάθεση του έργου  «Βελτίωση προσβασιμότητας σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Αρταίων χρηματοδοτούμενο μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με τις προσφορές να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες και τυχόν διευκρινήσεις, παρέχονται στην ηλεκτρονική σελίδα https://www.arta.gr, στην κατηγορία Επικαιρότητα -Προκηρύξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]