Σε καλοκαιρινή τροχιά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων !Οι παραστάσεις


 Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων μπαίνει δυναμικά σε καλοκαιρινή τροχιά. Αποχαιρετώντας ένα ακόμα ιδιαίτερο χειμώνα ανακοινώνει τις καλοκαιρινές δραστηριότητές του. Το «Καμπέρειο» θέατρο θα κλείσει τις φετινές δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ με ένα τριήμερο αφιέρωμα, 8-10 Ιουνίου, στην Εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων. Στις 8 & 9 Ιουνίου θα φιλοξενήσει την παράσταση «Μέρα Σάββατο» σε σκηνοθεσία της Irène Bonnaud και σε ερμηνεία της Φωτεινής Μπάνου (ώρα 21:00). Επίσης στις 10 Ιουνίου θα προβληθεί με δωρεάν είσοδο για το κοινό το ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες: Οι Έλληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων» των Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη. 

Για ακόμα μια χρόνια θα συνεχιστεί η παράδοση του «Θερινού Μαντείου» για το οποίο ημερομηνίες, πρόγραμμα και περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Τέλος, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα περιοδεύσει στην Ήπειρο με την καλοκαιρινή του παραγωγή, την οποία θα υπογράψει ο Δημήτρης Πετρόπουλος, στο έργο του Σάκη Σερέφα «Μάθημα Ιστορίας». Με αφορμή ένα ιδιότυπο μάθημα ιστορίας το θεατρικό έργο του Σ. Σερέφα μεταφέρει στο παρόν το ιστορικό γεγονός της Μικρασιατικής καταστροφής με όσες κωμικές αλλά και δραματικές στιγμές μπορεί να επιφέρει η σύγκρουση της ιστορίας με το σήμερα. 

Για τις ανάγκες της θεατρικής αυτής παραγωγής θα πραγματοποιηθεί ακρόαση ηθοποιών το Σάββατο 21 Μαΐου στο «Καμπέρειο» θέατρο. Οι ενδιαφερόμενες/οι ηθοποιοί μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση: ergastiriadipethei@gmail.com έως την Πέμπτη 19 Μαΐου. Στους συμμετέχοντες/ουσες στην ακρόαση θα σταλεί απόσπασμα του θεατρικού έργου «Μάθημα ιστορίας» που θα χρησιμοποιήσουν στην ακροαματική διαδικασία, όπως και η ώρα διεξαγωγής της. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]