ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Γλυκά Νερά: Σήμερα η απόφαση για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο Τι ποινή θα πάρει ο καθ' ομολογία γυναικοκτόνος της Καρολάιν


 Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος δολοφόνησε την σύζυγό του Καρολάιν, θα συνεχιστεί σήμερα στο Μικτο Ορκωτό Δικαστήριο. Η έδρα αναμένεται να εκδώσει την τελική απόφαση για την ποινή του καθ' ομολογία γυναικοκτόνου από τα Γλυκά Νερά. 

Μετά την δεκάωρη απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, σήμερα θα ακολουθήσει η πρόταση τη εισαγγελέως της έδρας, η οποία πιθανότατα θα τον κρίνει ένοχο για τη δολοφονία της Καρολάιν, της σκυλίτσας της οικογένειας, Ρόξι, αλλά και για τη ψευδή κατάθεσή του στις αρχές, όταν ακόμα έλεγε ότι ληστές μπήκαν στο σπίτι και σκότωσαν τη σύζυγο και τον σκύλο. 


Ο καθ' ομολογία γυναικοκτόνος στην απολογία του προσπάθησε να πείσει ότι δεν είχε προσχεδιάσει τον φόνο της συζύγου του και ό,τι συνέβη ήταν εν βρασμώ ψυχής. Η εισαγγελέας θα πρέπει να αποφανθεί αν υιοθετεί τη θέση του, ή αν θα του επιβάλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. 

Έπειτα, θα ακολουθήσουν οι δικηγόροι των δύο πλευρών, οι οποίοι θα αγορεύσουν. Όταν ολοκληρώσουν, το δικαστήριο θα συσκεφτεί και στη συνέχεια θα ανακοινώσει την έκδοση της απόφασης για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Στη συνέχεια, θα εξεταστούν τα όποια ελαφρυντικά θα επικαλεστεί η πλευρά του κατηγορουμένου, και αυτά είναι που θα καθορίσουν και την τελική ποινή που θα λάβει. 


Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ. 


Η μαραθώνια απολογία του Μπάμπη και ο καταιγισμός ερωτήσεων από την Εισαγγελέα 

Την περασμένη Τετάρτη, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιέγραψε τη δική του εκδοχή για το στυγερό έγκλημα στη μαραθώνια απολογία του, στην οποία υποστήριξε ουσιαστικά πως έπνιξε την Καρολάιν σε μία έκρηξη θυμού, αφού πρώτα προσπάθησε να την ηρεμήσει επί 5 λεπτά.


Μάλιστα, είπε πως πήρε το μαξιλάρι, το πίεσε στο πρόσωπό της αλλά στην αρχή νόμιζε πως «είχε λιποθυμήσει». Επίσης, ο κατηγορούμενος μίλησε για όσα ακολούθησαν του εγκλήματος, δηλαδή το κρέμασμα του σκύλου, την σκηνοθεσία της ληστείας αλλά και την τοποθέτηση της κόρης του πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας της. 

«Ήταν σαν να απολογείστε για ένα επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας. Προσπαθούσατε να τεντώσετε μια κατάσταση. Να δείξετε ότι υπήρχε μια επιδεινούμενη ένταση ώστε να δικαιολογήσετε ένα βίαιο έγκλημα» ήταν το σχόλιο της εισαγγελικής λειτουργού η οποία επικαλέστηκε την διαπίστωση του ιατροδικαστή ότι προσπαθούσε «εναγωνίως» να σκοτώσει.


«Δεν μπορεί σε αυτό το χρόνο να νομίζατε κάτι αντίθετο από αυτό που συνέβη. Δηλαδή ότι λιποθύμησε…» ανέφερε η εισαγγελέας απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο ο οποίος απάντησε: «Ότι είπα είναι μια προσπάθεια όχι να πείσω για μια κατάσταση που πρώτος είπα ότι δεν επιδέχεται καμία δικαιολογία. Οποιοσδήποτε βρίσκεται σε μια κατάσταση τέτοιας σύγχυσης…».

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]