Στο μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Ιωαννιτών και οι «Φάρμες Νάκης»



Μία ακόμη τοπική επιχείρηση, οι «Φάρμες Νάκη» υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο Ιωαννιτών για την ενσωμάτωση πράσινων τοπικών πολιτικών και ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Πρόκειται για συνεργασίες που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του έργου «LOCAL4GREEN PLUS» που συντονίζεται από τον ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο καιρό πριν το μνημόνιο συνεργασίας είχαν υπογράψει ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος» και η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων «Βίκος».

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας η διαδικασία είναι ανοιχτή και στόχος είναι να προσέλθουν στο μνημόνιο συνεργασίας και άλλες επιχειρήσεις της περιοχής.

«Ο Δήμος Ιωαννιτών επιδιώκει να πρωτοπορεί αξιοποιώντας προγράμματα και αναπτύσσοντας συνεργασίες» τόνισε ο κ. Βλέτσας.

Εκ μέρους της επιχείρησης «Φάρμες Νάκης» ο κ. Ερμής Νάκης δήλωσε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μία προσπάθεια που αφορά όλους.


«Η τελευταία και σπουδαιότερη δράση της εταιρείας είναι η οριστική έγκριση για την κατασκευή μονάδας συμπαραγωγής και θερμότητας με βιοαέριο από την οποία θα παράγεται πράσινη ενέργεια μέσω της επεξεργασίας των αποβλήτων των μονάδων μας αλλά και όμορων. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε σημαντικά στην αποφόρτιση της περιοχής που δραστηριοποιούμαστε και στην προστασία της από ζωικά απόβλητα», τόνισε.

Στην σημερινή υπογραφή του μνημονίου παρέστη η αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΙ Χριστίνα Κωτσαντή η οποία έκανε γνωστό ότι το Δημοτικό Θέατρο θα χορηγεί δωρεάν εισιτήρια για επιλεγμένες παραστάσεις ως το τέλος 2022 σε εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έχουν υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]