LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ιωάννινα:Bράβευση του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. από την Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στην Αλτσχάιμερ



Στην χθεσινή εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στην Αλτσχάιμερ (HIAAD) σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας ατόμων πασχόντων από άνοια της Ε.Ψ.Ε.Π., ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών τιμήθηκε με το βραβείο «Εξέχουσας Προσφοράς». 

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών κος Δημήτριος Πάνου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» κος Τσίμαρης Ιωάννης, η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης κα. Τζιοβάρα Σοφία και πλήθος εργαζομένων του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.».

Το  πρόβλημα της άνοιας είναι τεράστιο και όπως αναφέρθηκε στην επιτυχημένη χτεσινή εκδήλωση είναι μεγάλες οι ανάγκες για υποστηρικτικές δομές υπηρεσιών υγείας στους πάσχοντες με άνοια αλλά και εκπαίδευσης – υποστήριξης των φροντιστών των ατόμων αυτών.

Ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» στην προσπάθεια να συμβάλλει στην ικανοποίηση αυτών των αναγκών λειτουργεί από τις αρχές του 2020 τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια ο οποίος στεγάζεται στο 2ο ΚΑΠΗ επί της Ζίννη 12 (τηλ. Επικοινωνίας  26510-23239).

Μέχρι και σήμερα έχουν απευθυνθεί στον Σταθμό μας 327 άτομα και έχει πραγματοποιηθεί αξιολόγηση στα 253 άτομα με διάφορα εργαλεία αξιολόγησης. Πραγματοποιείται αξιολόγηση των ωφελουμένων των ΚΗΦΗ και εκπαίδευση του προσωπικού με στόχο εξατομικευμένα προγράμματα για τις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου και των φροντιστών αυτών.

Σε συνεργασία με την ΕΨΕΠ πραγματοποιείται πρόγραμμα ήπιας κινησιοθεραπείας  και νοητικής ενδυνάμωσης 2 φορές την εβδομάδα σε 2 γκρούπ των 15 ατόμων το καθένα.

Τον Μάρτιο ξεκίνησε η συνεργασία του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια με το Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα πλαίσια κλινικής άσκησης όπου εκτός από αξιολόγηση γίνεται και παρέμβαση όπου χρειάζεται. Τέλος συμφωνήθηκε η συνεργασία μας με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την Νευρολογική κλινική του ΠΝΙ για την υποστήριξη του σταθμού μας με Νευρολόγους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]