ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κορονοϊός: Η Δέλτα κυκλοφορεί “κρυφά” και εξακολουθεί να μας απειλεί, αποδεικνύει νέα μελέτη σε λύματα

 


Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν αναζωπύρωση της παραλλαγής Δέλτα τους επόμενους μήνες σε ορισμένες χώρες. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιεί στα λύματα ομάδα ερευνητών από το Ισραήλ, η προηγούμενη παραλλαγή του κορονοϊού εξακολουθεί να κυκλοφορεί “κρυφά”, ενώ δεν αποκλείεται να φέρει νέο “κύμα Δέλτα”, ή έναν νέο παραλλαγμένο επικίνδυνο ιό μέσα στο καλοκαίρι.

Οπως γράφει η Γιάννα Σουλάκη στο iatropedia.gr,η  παραλλαγή Δέλτα του COVID-19 -που “παραγκωνίστηκε” τους τελευταίους μήνες από τη νεότερη Όμικρον και τις υποπαραλλαγές της- ενδέχεται να μας απασχολήσει ξανά. Με δεδομένη μάλιστα τη μεγαλύτερη νοσηρότητα της, σε συνδυασμό με την άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ευρώπη, αλλά και τη μείωση της εμβολιαστικής εκστρατείας, δεν αποκλείεται να προκαλέσει ένα νέο κύμα κορονοϊού ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, λένε οι ειδικοί.


Η προειδοποίηση έρχεται από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Ben-Gurion (BGU) του Negev στο Ισραήλ, η οποία δημιούργησε ένα μαθηματικό μοντέλο, στηριζόμενο πάνω στην επιδημιολογία λυμάτων.


Μελετώντας συγκεκριμένα τον επιπολασμό του ιού SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανακάλυψαν πως ενώ η Δέλτα δεν εντοπίζεται πλέον στα διαγνωστικά τεστ, κυκλοφορεί “κρυφά” και μολύνει ανθρώπους με φθίνουσα ανοσία.

δείτε αναλυτικά στο iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]