Για το Γιώργο: 3 Μαΐου στην Άρτα.......

 


Την Τρίτη 3   Μαΐου  2022, σχεδόν τρία χρόνια μετά το συμβάν, έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί πρωτόδικα στο Πλημμελειοδικείο Άρτας (μετά από στις «απαραίτητες» αναβολές) η δίκη για τον φόνο του 20χρονου οδηγού μοτοσικλέτας Γιώργου Κολιοκώτση.


Το πρωί της Κυριακής 30 Ιουνίου 2019 ο Γιώργος, όπως κάθε πρωί ξεκίνησε με την μηχανή του από το χωριό του, τη Ράχη για να πάει στη εργασία του στην Άρτα (απόσταση 11km). Φτάνοντας στους Κωστακιούς, γύρω στις 7 το πρωί έπεσε θύμα ασυνείδητου μεθυσμένου δολοφόνου της ασφάλτου που μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα παρέσυρε το Γιώργο με αποτέλεσμα ν’ αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Ο Γιώργος πήγαινε στην εργασία του και ο δράστης επέστρεφε από νυχτερινή «διασκέδαση» οδηγώντας με την απίστευτη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα 2.09 gr/L, όπως διαπιστώθηκε από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ.



Η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα του δράστη ήταν δηλαδή τετραπλάσια του νόμιμου (για την Ελλάδα) ορίου. Μια τέτοια ποσότητα σύμφωνα με τα διεθνώς παραδεκτά από την ιατρική επιστήμη υποδηλώνει βαριά μέθη με τον οδηγό να εμφανίζει θόλωση της διάνοιας, σύγχυση, λήθαργο που μπορεί να οδηγήσει σε κώμα…

"SOS Τροχαία Εγκλήματα" Πανελλαδικός Σύλλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]