ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Προς κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από την ερχόμενη εβδομάδα


Την πολιτική ευρωπαϊκών χωρών και του Αμερικανικού Οργανισμού Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στο θέμα της μάσκας, υιοθετεί η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.


Στην αυριανή τους συνεδρίαση, οι ειδικοί αναμένεται να συζητήσουν και να αποφασίσουν την κατάργηση χρήσης της σε εξωτερικούς χώρους, από την ερχόμενη εβδομάδα.



Η προοδευτική βελτίωση των επιδημιολογικών και των "σκληρών" δεικτών (διασωληνωμένοι, πληρότητα ΕΣΥ, θάνατοι) επιτρέπουν την άρση της υποχρεωτικότητας. Η εμβολιαστική κάλυψη, εξάλλου, έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα και συμβάλλει στον έλεγχο της διασποράς.


Σχετική απόφαση δεν ελήφθη την περασμένη εβδομάδα, καθώς κρίθηκε πως το μέτρο έπρεπε να παραμείνει σε ισχύ, ενόψει της Αποκριάς.


Η υποχρεωτικότητα της μάσκας είχε εφαρμοστεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, στο πλαίσιο ελέγχου της διασποράς της παραλλαγής Όμικρον.



Μία σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Δανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Αυστρία και η Γερμανία έχουν ή πρόκειται να προχωρήσουν σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, μεταξύ των οποίων και η μάσκα.


Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί ειδικοί του CDC προχώρησαν σε σύσταση, σύμφωνα με την οποία η χρήση μάσκας - ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους - συναρτάται με το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής.


Σε αυτό το πλαίσιο, το 70% των Αμερικανών μπορούν να διακόψουν τη χρήση μάσκας, ενώ δεν χρειάζεται να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις ή να αποφεύγουν τους πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους.

 iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]