ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περισσότεροι από 530 νεκροί ανάμεσά τους και 13 παιδιά


 Τη στιγμή που οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι χτυπούν μόνο στρατιωτικούς στόχους και μάλιστα με όπλα υψηλής ακρίβειας, οι εικόνες που έρχονται από το μέτωπο του πολέμου είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της φρίκης του θανάτου εκατοντάδων πολιτών από βόμβες.


Έλεγαν πως δε θα χτυπήσουν κατοικημένες περιοχές. Αλλά βομβάρδισαν ένα ολόκληρο χωριό. Το χωριό Σαρντανάς στη Μαριούπολη σχεδόν ισοπεδώθηκε.


 Εκτός από τη μικρή Πολίνα που προσπάθησαν να σώσουν οι γιατροί και δεν τα κατάφεραν από τη βόμβα που έπληξε την παιδική χαρά της πόλης σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται και ο αδελφός της.


 Τα θραύσματα της βόμβας κατεδάφισαν το σπίτι μιας γυναίκας η οποία ξαφνικά βρέθηκε κάτω από τα ερείπια του.


 «Έχασα τα πάντα. Όλα έγιναν συντρίμμια. Γέμισα αίματα. Μου έδωσαν ρούχα εδώ στο νοσοκομείο. Δε έχω τίποτα να φορέσω όταν φύγω. Ούτε παλτό, ούτε παπούτσια. Δεν μου έμεινε τίποτα» τόνισε η Λούμποφ Μπίλα.


 Στο παιδιατρικό νοσοκομείο Οχμαντίντ του Κιέβου χειρουργοί και νοσηλευτές δίνουν αγώνα για να σώσουν ένα 13 χρονο αγόρι. Το έφεραν με ασθενοφόρο όταν χτυπήθηκε από ένοπλες συγκρούσεις.


 Έφεραν άλλα 4 παιδιά με τραύματα από σφαίρες ή θραύσματα βομβών γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα. Ένα παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.


 Μεταξύ των τραυματιών στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται και παιδιά με καρκίνο. Η μητέρα της εννιάχρονης Μαρίνας, η οποία νοσεί από καρκίνο στο αίμα περιγράφει την αγωνία της.


 «Λαμβάνουμε την απαιτούμενη θεραπεία αν και έχουμε ελλείψεις σε τρόφιμα. Ανθρωπιστικές οργανώσεις υποσχέθηκαν ότι θα μας προμηθεύσουν. Τους περιμένουμε να μας φέρουν λίγο ψωμί και τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης και λίγο χυμό για τα παιδιά» σημείωσε.


 Τα παιδιά που γεννήθηκαν για να δίνουν έναν σκληρό αγώνα επιβίωσης σε όλη τους τη ζωή έρχονται τώρα αντιμέτωπα με τον ανθρώπινο παραλογισμό.

Παραπολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]